Στον τρίτο γύρο της Σανγκάης ο Τσιτσιπάς

λύγισε τον Καρέν Χατσάνοφ στα δύο σετ και πέρασε στον τρίτο γύρο

Από ατσάλι ο Έλληνας πρωταθλητής, δεν πτοήθηκε όταν έμεινε πίσω με 2-4 στο πρώτο σετ και με μεγάλη αντεπίθεση κατάφερε να βάλει τις βάσεις για τη νίκη του, κερδίζοντας τέσσερα σερί γκέιμ.

Κλειδί ήταν το ένατο γκέιμ (4-4), όταν επέστρεψε από το 0-40 του Χατσάνοφ και κατάφερε να προηγηθεί με 5-4, υποχρεώνοντας τον αντίπαλό του να σερβίρει (αποτυχημένα) υπό πίεση στη συνέχεια!

Στο δεύτερο σετ το παιχνίδι ήταν απολύτως ισορροπημένο και οι δύο τενίστες έλυσαν τελικά τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο Στέφανος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν ο νεαρός Ρώσος πέρασε μπροστά με 4-6 και είχε δύο σετ πόιντ, όμως βρήκε τον τρόπο να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση και να φτάσει σε ματς πόιντ (7-6).

Ο Χατσάνοφ έμεινε όρθιος και βρέθηκε εκ νέου με σετ πόιντ στο 7-8, όμως με τρεις διαδοχικούς πόντους ο Τσιτσιπάς καθάρισε τη νίκη, μετά από συνολική προσπάθεια διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών..

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος είχε ξεπεράσει και πέρυσι στη Σανγκάη το εμπόδιο του Χατσάνοφ, πετυχαίνοντας την πρώτη ATP νίκη του. Από εκεί, δηλαδή, ξεκίνησε η εκπληκτική πορεία του στο tour! Το φετινό ρεκόρ του είναι 35-24.

Στον τρίτο γύρο πέρασε και ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ο Σάσα Ζβέρεφ, που μετά το 7-5, 6-4 επί του φορμαρισμένου Νικολόζ Μπασιλασβίλι θα μονομαχήσει με τον ταλαντούχο Άλεξ Ντε Μίνορ.