Μοιρασιά για ΠΑΟΚ και Άρη-Πέρασε από το Βόλο η Κέρκυρα

ΠΑΟΚ και Άρης αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στην Τούμπα

Το πρώτο ντέρμπι ΠΑΟΚ και Άρη μετά από 5 χρόνια δεν είχε νικητή. Στην Τούμπα οι μονομάχοι της Θεσσαλονίκης έμειναν στο 1-1 για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας και μοιράστηκαν από ένα βαθμό.

Ο δικέφαλος αγωνίστηκε για 30 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κίτσιου, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπόρεσαν να εκματαλλευτούν τον παίκτη παραπάνω. Απείλησαν αλλά δεν κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο.

Φάσεις έγιναν, το παιχνίδι είχε ρυθμό καθώς και την αναμενόμενη σκληράδα στα μαρκαρίσματα. Είχε όμως και αρκετά λάθη από τις ομάδες. Από αυτά σημειώθηκαν και τα γκολ. Από χαζό χέρι του Γιουνές προήλθε το γκολ με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ στο 25′ με πέναλτι του Πέλκα, ενώ στο 92′ από γκάφα του Χατσερίντι ξεκίνησε το τέρμα της ισοφάρισης του Γκαρσία.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Τόσκα, Χατσερίδης (46′ Μάτος), Κρέσπο, Κίτσιου, Βέρνμπλουμ, Σάχοφ, Πέλκας, Ζαμπά, Ελ Καντουρί (46′ Μπίσεσβαρ), Καρέλης (77′ Πρίγιοβιτς).

Άρης: Κουέστα, Μενέντες (66′ Μπάσα), Μαβράι, Βέλεθ, Σόουζα, Κολάσο, Σιώπης, Ματίγια (82′ Ντιγκινί), Γκαρσία, Γιουνές (46′ Ναζλίδης), Γκάμα.

 

Πέρασε από το Βόλο η Κέρκυρα

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον 7ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας η Κέρκυρα, που άλωσε την έδρα της Νίκης Βόλου επικρατώντας με 1-0.

Οι Φαίακες ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο και αξιοποίησαν την υπεροχή τους σκοράροντας στο 20ό λεπτό, με ωραίο πλασέ του Κρητικού. Η Κέρκυρα κράτησε το προβάδισμα ως το τέλος, μαζί και τη νίκη, αφού πάντως στάθηκε πολύ τυχερή σε δύο φάσεις: στο 73ο λεπτό, όταν το φάουλ του Μέτσε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι των φιλοξενούμενων και στο 80΄, όταν το σουτ του Ιορδανίδη είχε την ίδια κατάληξη.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Φάντζιο Μπούις): Αποστολίδης, Μετούσι, Παπαδόπουλος, Ρόβας (67΄ Ιορδανίδης), Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Μέτσε, Κέρι, Βουκομάνοβιτς (61΄ Δωματάς), Ταβάρες, Μακένγκο.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημήτρης Σπανός): Κουτζαβασίλης, Αναστασίου, Σπίνουλας, Βέρτζος, Ιωάννου, Ν. Κρητικός, Αναστασόπουλος, Κόντος (60΄ Βίλα), Ζορμπάς (80΄ Ινάσιο), Στ. Κρητικός, Σιατραβάνης (90΄ Αποστολίδης).

 

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου είχε οριστεί να διεξαχθεί το ματς Θύελλα Καμαρίου – Ηρακλής για τον 1ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο μία μέρα πριν η ΕΠΟ γνωστοποίησε την αναβολή του, λόγω… «Ξενοφώντα».

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν στις δύο ομάδες να ταξιδέψουν στη Νάξο (όπου εδρεύει ο σύλλογος της Σαντορίνης, επειδή στο νησί του δεν υπάρχει γήπεδο που να πληρεί τις απαραίτητες προδιαγραφές). Ετσι, η αναμέτρηση μετατέθηκε για την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου (16:30).

 

 

Η Βαθμολογία μέχρι τώρα

1ος όμιλος
1 ΠΑΣ Γιάννινα 3
2 Ηρακλής 0
3 Θύελλα Καμαρίου 0
4 Ατρόμητος 0
*Ηρακλής και Θύελλα Καμαρίου έχουν παιχνίδι λιγότερο

2ος όμιλος
1 Βόλος​ 3
2 ΑΕΚ 0
3 Λαμία 0
4 Απόλλων Λάρισας 0
​*ΑΕΚ και Λαμία έχουν παιχνίδι λιγότερο

3ος όμιλος
1 Κισσαμικός 3
2 Παναιτωλικός 0
3 Παναθηναϊκός 0
4 Ιεράπετρα 0
*Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός έχουν παιχνίδι λιγότερο

4ος όμιλος
1 ΠΑΟΚ 1
2 Άρης 1
3 Εργοτέλης 1
4 Αήττητος Σπάτων 1

6ος όμιλος
1 Αστέρας Τριπολης 3
2 Τρίκαλα 1
3 Απόλλων Παραλιμνίου 1
4 Απόλλων Σμύρνης 0

7ος όμιλος
1 Κέρκυρα 3
2 Ξάνθη 1
3 ΟΦΗ 1
4 Νίκη Βόλου 0