Ο ΠΑΣ σταμάτησε τον Άρη στους “Ζωσιμάδες”

ντουμπλάροντας τις νίκες του στο πρωτάθλημα μετά το “διπλό” στη Ριζούπολη

Το σερί του Άρη έλαβε τέλος στους “Ζωσιμάδες”, καθώς με αυτογκόλ του Δεληζήση στο 65′ ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με σκορ 1-0 των “κιτρίνων”, ντουμπλάροντας τις νίκες του στο πρωτάθλημα μετά το “διπλό” στη Ριζούπολη.

 

Ο Άρης είχε την υπεροχή στον αγωνιστικό αλλά δεν βρήκε τον τρόπο να απειλήσει με συνέπεια τους γηπεδούχους, που με όπλο την αμυντική τους λειτουργία πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο.

O ΠΑΣ κατάφερε σε μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης να ελέγξει την επιθετική δύναμη του αντιπάλου του και να αμυνθεί αποτελεσματικά. Την ίδια ώρα όμως ζοριζόταν να βρει λύσεις με τη μπάλα στα πόδια (41% κατοχή στο ημίχρονο) και ο πιθανότερος τρόπος να απειλήσει έμοιαζε να είναι η περίπτωση κόντρα επίθεσης (4 τελικές, 2 στον στόχο στα πρώτα 45′).

Καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους στο πρώτο μέρος, αυτή του 29′, όταν ο Κουέστα σταμάτησε με διπλή προσπάθεια τον Βιδάλ, που δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής. Επιθετικά ο ΠΑΣ δεν πετύχαινε και πολλά, ωστόσο κρατούσε τη συνοχή του στα μετόπισθεν.

Στον Άρη δεν θα μπορούσαν να φανταστούν καλύτερο ξεκίνημα στη σεζόν, από το απόλυτο που μετρούσαν μετά τις τρεις πρώτες στροφές της Super League. Με όπλο την αποτελεσματικότητα και την ψυχολογία, οι Θεσσαλονικείς γύρευαν να δώσουν συνέχεια στα τρίποντα πηγαίνοντας στους “Ζωσιμάδες”, βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι στο μομέντουμ πλησιάζοντας στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ερέρα έμεινε πιστός στο 4-2-3-1 και στόχος του Άρη ήταν να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που είχε στις πλευρές, τουλάχιστον στην θεωρία. Οι φιλοξενούμενοι ακουμπούσαν την μπάλα στο πλάι αλλά χωρίς τη δημιουργική συνέπεια που θα έφερνε μπελάδες στην αντίπαλη περιοχή. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας (59% στο ημίχρονο), αλλά όχι και την ανάλογη κίνηση δίχως αυτή, με συνέπεια να δυσκολεύεται να πατήσει στο “κουτί” με αξιώσεις (3 τελικές, 1 στον στόχο στα πρώτα 45′).

Οι “κίτρινοι” έφτασαν μια ανάσα από το γκολ στο 29′, όταν η προσπάθεια του Γκαρσία εκτός περιοχής σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βελλίδη, που απλώς παρακολουθούσε την πορεία της μπάλας. Ο Άρης είχε σταθερά μια υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ήταν φλύαρος, χωρίς φαντασία και τρόπο να στριμώξει τον ΠΑΣ.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Μόνο που ο ΠΑΣ στάθηκε πιο τυχερός και με ένα σουτ του Λεό στο 65′ που δεν είχε καμία τύχη, πήρε προβάδισμα στο σκορ. Η μπάλα είχε κατεύθυνση παράλληλα με την εστία, όμως βρήκε στο τακουνάκι του Δεληζήση, άλλαξε πορεία και αναπαύθηκε στο βάθος των διχτύων του Κουέστα.

Σοκαρισμένοι οι φιλοξενούμενοι από την εξέλιξη, αδυνατούσαν να βρουν αντίδραση και ο Ερέρα μάλλον άργησε να φέρει παίκτες από τον πάγκο, κάνοντας τριπλή αλλαγή στο 80′. Ο Βελλίδης έκανε σπουδαία επέμβαση σε δυνατό σουτ του Μπρούνο Γκάμα στο 86′ και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δεληζήσης δεν μπόρεσε να εξιλεωθεί, καθώς πρόλαβε την έξοδο του Βελλίδη αλλά και όχι και να βάλει το πόδι του όπως έπρεπε για να σκοράρει.

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 60% – 40% κατοχή μπάλας και περισσότερες τελικές (10 -7, 3-2 στον στόχο) από τον ΠΑΣ, αλλά έφυγαν με άδεια χέρια από την αναμέτρηση.

Το σερί του Άρη έλαβε τέλος στους “Ζωσιμάδες”, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ντουμπλάρει τις νίκες του στο πρωτάθλημα μετά το “διπλό” επί του Απόλλωνα Σμύρνης.