Νίκη της Εθνικής με ηγέτη τον Φορτούνη

Ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού πέτυχε το γκολ

 

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο Nations League καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Εσθονίας με 1-0. Ήταν μια σημαντική νίκη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τον Κώστα Φορτούνη να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση.

Ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση (14’), είχε δοκάρι αλλά και άλλες επιθετικές προσπάθειες για να πετύχει και δεύτερο γκολ και δεν χωρά αμφιβολία πως ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής μας.

Με τον Φορτούνη λοιπόν σε μεγάλη βραδιά, η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να κάνει καλό ξεκίνημα στη νεοσύστατη διοργάνωση κατακτώντας τους τρεις βαθμούς και θα πρέπει φυσικά να σταθεί κάποιος στο πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε ο διεθνής μέσος, ένα γκολ με το οποίο η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 14’.

Ο Τοροσίδης πάσαρε στον Μήτρογλου ο οποίος έκανε ωραία πάσα με κεφαλιά στον Φορτούνη και ο τελευταίος έκανε με εξαιρετικό πλασέ  το 1-0 για την Εθνική μας ομάδα.

Ο Μίκαελ Σκίμπε θα πρέπει να αισθάνθηκε απόλυτη ικανοποίηση βλέποντας τον Φορτούνη να κάνει ότι θέλει στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο 26χρονος μέσος εντυπωσίασε με την εμφάνιση του και είναι χαρακτηριστικό ότι από τα δικά του πόδια ξεκινούσαν όλες σχεδόν οι επιθετικές προσπάθειες της Εθνικής μας ομάδας.

Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Φορτούνης είχε και δοκάρι, σε καλή εκτέλεση φάουλ πέντε λεπτά πριν από την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Αναμφίβολα μια πολύ μεγάλη εμφάνιση από τον διεθνή επιτελικό μέσο.

Η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη από την Εσθονία αλλά σίγουρα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πιο εύκολα, αν ο Σκίμπε είχε βοηθήσει περισσότερο με τις επιλογές του. Ο Γερμανός προπονητής επέλεξε να παρατάξει την Εθνική μας χωρίς εξτρέμ, αφήνοντας εκτός τον Χριστοδουλόπουλο και τον Δώνη, δύο παίκτες που βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Ίσως με τους δύο συγκεκριμένους παίκτες στην βασική εντεκάδα να είχαμε ακόμα καλύτερη εικόνα.

Η Εθνική μας ξεκίνησε λοιπόν με νίκη τις υποχρεώσεις της στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA και δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Κώστας Φορτούνης μάγεψε με την εμφάνιση που πραγματοποίησε.

 

Εσθονία: Άξαλου, Καμς, Μπαράνοβ, Βίμαν, Μετς, Πικ, Ντιμιτρίεβ, Βασιλίεβ, Ογιάμα (78′ Ταμ), Λουτς, Άνιαρ (63’ Ζένζοφ).

Ελλάδα: Μπάρκας, Λυκογιάννης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης (78’ Τζιόλης), Πέλκας (91’ Κουλούρης), Φορτούνης, Μάνταλος, Μήτρογλου (50’ Μπακασέτας)