Super League: Αίτημα για ξένους διαιτητές από ΚΕΔ στα ντέρμπι

Προχώρησαν τις διαδικασίες, ούτως ώστε να βρεθούν ξένοι διαιτητές

 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Μέλο Περέιρα, Φερνάντες Μαρίν και Λιφ Λίντμπεργκ εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, προχώρησαν τις διαδικασίες, ούτως ώστε να βρεθούν ξένοι διαιτητές στα τρία συνεχόμενα ντέρμπι υψηλής… επικινδυνότητας που ακολουθούν στην πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία. Συγκεκριμένα, την 4η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ, ενώ την επόμενη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα βρεθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το ματς με τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Τα τρία αυτά παιχνίδια έχουν προκαλέσει κινητοποίηση στα γραφεία της ΚΕΔ στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η απόφαση που πάρθηκε ήταν να σταλούν επίσημα αιτήματα σε Ομοσπονδίες της Ευρώπης για την παραχώρηση ξένων ρέφερι. Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στην συγκεκριμένη απόφαση έπαιξε και η παρουσία των Ελλήνων ρέφερι στις δύο πρώτες αγωνιστικές, όπου δεν αποφεύχθηκαν τα λάθη, αλλά και η παρουσία του Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν στον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ των δύο «Δικέφαλων» στο ΟΑΚΑ.

Αντίθετα, τα τρία συνεχόμενα ντέρμπι του Παναθηναϊκού, κατά σειρά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό από την 8η μέχρι την 10η αγωνιστική, αλλά και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης του Άρη με τους «ασπρόμαυρους», θα διευθύνουν, όπως όλα δείχνουν, Έλληνες διαιτητές, ενώ δεν υπάρχει απόφαση για τα ματς του δεύτερου γύρου που θα είναι και πιο κρίσιμα για την «μάχη» του τίτλου.