Κατερίνα και Νικόλ χρυσό και ασημένιο στο Ευρωπαϊκό

collageOι Ελληνίδες έκαναν πλάκα στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

 

Τις δύο πρώτες θέσεις στον τελικό του επί κοντώ κατά την 3η ημέρα του του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών στο Βερολίνο, εξασφάλισαν οι Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, αφού υπερέβησαν τα 4.80, με τις αντιπάλους τους να αποτυγχάνουν να περάσουν το ύψος.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου, που επέστρεψε στις μεγάλες διοργανώσεις μετά τη γέννηση της κόρης της υπερέβαλλε εαυτόν. Η 32χρονη αθλήτρια πέρασε με τη δεύτερη τα 4.55 μέτρα και με την πρώτη τα 4.45, 4.65, 4.70 και 4.75 επίδοση που της εξασφάλισε ουσιαστικά το μετάλλιο. Με δεύτερη επιτυχημένη προσπάθεια στα 4.80 μέτρα εξασφάλισε τουλάχιστον το ασημένιο μετάλλιο ενώ ήταν η κορυφαία επίδοσή της για φέτος.

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατά την προσφιλή τακτική της άφησε τα πρώτα ύψη και ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4.65 μέτρα που πέρασε με την πρώτη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης πέρασε με την πρώτη και τα 4.75 και 4.80 μέτρα, ενώ είχε αφήσει και τα 4.70 στο ενδιάμεσο.

Στη μάχη των δύο Ελληνίδων αθλητριών για το χρυσό μετάλλιο η Νικόλ Κυριακοπούλου είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4.85 μέτρα «έδωσε» το χρυσό μετάλλιο στην Κατερίνα Στεφανίδη. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου έκανε το repeat, όντας η πρώτη Ελληνίδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Η 28χρονη αθλήτρια μάλιστα πέρασε τα 4.85 μέτρα με την τρίτη προσπάθεια, επίδοση που ήταν νέο ρεκόρ αγώνων.

Στον τελικό του ύψους ο Μπανιώτης

Στον τελικό μιας ακόμης μεγάλης διοργάνωσης προκρίθηκε ο Κώστας Μπανιώτης που έκλεισε εισιτήριο για τον τελικό του ύψος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου.

Ο Έλληνας αθλητής πέρασε με την πρώτη τα 2.16 και τα 2.21 μέτρα. Ωστόσο δεν κατάφερε να περάσει τα 2.25 μέτρα.

Ουδείς όμως από τους αθλητές που συμμετείχαν στον προκριματικό κατάφεραν να περάσουν το όριο των 2.27 μέτρων με αποτέλεσμα ο Μπανιώτης να προκριθεί στον τελικό.