Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο ΓΣ Τρικάλων

IMG-0855f4c809900c47979401593ce3b2d3-V

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών οι αθλητές του κέρδισαν 5 χρυσά μετάλλια

 Το  περασμένο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιουλίου  έγινε στην Πάτρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών.

Στο πρωτάθλημα αυτό οι αθλητές του Γ.Σ.Τρικάλων έγραψαν ιστορία αφού  κατόρθωσαν να κερδίσουν 5 πρώτες θέσεις μεταφραζόμενες σε 5 χρυσά μετάλλια που είναι η καλύτερη συγκομιδή όλων των εποχών από της ιδρύσεώς του.

Η 14η και 15η Ιουλίου 2018 θα μπορούσαν  να χαρακτηριστούν  ως ορόσημα στη μακρόχρονη πορεία του Ιστορικού Συλλόγου. Αλλά είναι μόνο αυτές; Στο  ιστορικό αθλητικό διάβα του   Γ.Σ. Τρικάλων έχουν καταγραφεί πάμπολλες παρόμοιες  ιστορικές στιγμές και ακόμη μεγαλύτερες.

Από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει; από την 5η Μαϊου του 1896, ημέρα που ιδρύθηκε ο Γ.Σ.Τρικάλων, από τα τέλη της δεκαετίας του 1930 όπου τα ηνία του Συλλόγου αναλαμβάνουν δύο εμβληματικές προσωπικότητες, οι αείμνηστοι  Γιώργος Τούφας και Αλέξανδρος Πιτυρίγκας, από την 24η Οκτωβρίου του 1970 όπου ο Χρήστος Παπανικολάου καταρρίπτει του Παγκόσμιο Ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ με 5μ και 49 εκ., από την Σοφία Σακοράφα όπου την  26ηΣεπτεμβρίου 1982 καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό με 74μ και 20εκ, από τις καταρρίψεις πανελλήνιων επιδόσεων; Σε παγκόσμιο επίπεδο οι Σύλλογοι που είχαν ή έχουν στις τάξεις τους περισσότερους από έναν αθλητή που κατέρριψαν παγκόσμιο ρεκόρ δεν ξεπερνούν τα δάκτυλα του ενός χεριού, σύμφωνα με τη διεθνή στατιστική. Αυτή την τεράστια ιστορία του Συλλόγου προσπαθούν κάθε στιγμή, σε κάθε ευκαιρία,  να υπερασπίζονται  οι  σημερινοί αθλητές, προπονητές και παράγοντές του.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου στην Πάτρα η εντυπωσιακή  εμφάνιση των αθλητών του Υπεραιωνόβιου Συλλόγου  ανάγκασε αρκετές φορές τους δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης να σχολιάζουν θετικότατα την εμφάνιση των   αθλητών του, των άξιων συνεχιστών αυτής της λαμπρής ιστορίας του Συλλόγου.

Πόση υπερηφάνεια μπορεί να ένοιωσαν οι Τρικαλινοί φίλαθλοι για ακόμη μία φορά  για το αξεπέραστο μεγαλείο αυτού του  τεράστιου Συλλόγου  που στη δαφνοστεφανωμένη διαδρομή των 122 χρόνων του συνεχίζει να μεσουρανεί  με τα κατορθώματα των αθλητών του  στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές αθλητικό στερέωμα; Μιας διαδρομής, την οποία οι αθλητές του φροντίζουν συστηματικά να την διανθίζουν με αθλητικά κατορθώματα στο πέρασμα των χρόνων. Δύσκολα μπορεί να ανέβει κανείς την κορυφή, δυσκολότερο όμως είναι να παραμείνει εκεί. Και ο Γ.Σ. Τρικάλων συνεχίζει να  παραμένει στην κορυφή γράφοντας μοναδική ιστορία.

Πόση υπερηφάνεια μπορεί να ένοιωσαν  όλα τα μέλη της πολύ μεγάλης οικογένειας του Γ.Σ.Τρικάλων, οι βετεράνοι αθλητές, οι πρώην και οι νυν παράγοντες, οι προπονητές, οι νεότεροι  αθλητές παρακολουθώντας  τις επιτυχίες των αθλητών του σ’ αυτό το διήμερο στην Πελοποννησιακή  πρωτεύουσα;

Πόση υπερηφάνεια μπορεί να είχε ο Πρόεδρος του Γ.Σ.Τρικάλων  και μέλος του Δ.Σ. του κεντρικού ΣΕΓΑΣ, ο κ. Δημήτριος  Χαχάμης  τη στιγμή που απένειμε στο βάθρο των νικητών το κύπελλο και τα μετάλλια στη νικήτρια ομάδα 4Χ400 του Γ. Σ. Τρικάλων;

Για να γυρίσουμε  στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου, οι  αθλητές  του  Γυμναστικού εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους και τις επιδόσεις τους.

Οι Ελληνες φίλαθλοι που παρακολούθησαν τους αγώνες  είτε στο στάδιο είτε από τη δημόσια τηλεόραση σε απευθείας μετάδοση, εντυπωσιάστηκαν από την εμφάνιση του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΝΑΚΟΥ ο οποίος μετά από μια συγκλονιστική κούρσα κέρδισε την                       1η θέση στο δρόμο των 400μ με Εμπόδια  με 51΄΄78. Επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι  αποτελεί τη χρυσή ελπίδα στα χαμηλά εμπόδια μετά την αποχώρηση από την αθλητική δράση του Περικλή Ιακωβάκη.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΡΒΕΛΗΣ  κερδίζοντας την 1η θέση στα αγώνισμα της  Σφαιροβολίας με 19μ και 50εκ θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για την επίτευξη του ορίου για τη συμμετοχή του στους προσεχείς Πανευρωπαϊκούς αγώνες του Βερολίνου.

Η αδελφή του    ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΣΚΑΡΒΕΛΗ, κέρδισε την 1η θέση στη σφυροβολία με               67μ και 80εκ. Η ίδια αθλήτρια κέρδισε την 1η θέση και στο αγώνισμα της σφαιροβολίας με επίδοση 15μ και 66εκ κάνοντας το λεγόμενο νταμπλ στα δύο αυτά ριπτικά αγωνίσματα. Να σημειώσουμε ότι η Σταματία έχει ήδη πετύχει τα όρια και στα δύο αυτά αγωνίσματα  για τη συμμετοχή της με την Εθνική Ομάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Η  Ομάδα 4Χ400μ γράφει τη δική της μοναδική ιστορία. Κέρδισε για τρίτη συνεχή χρονιά την 1η θέση πετυχαίνοντας τη θαυμάσια επίδοση 3΄16΄΄50, δημιουργώντας μια σπάνια παράδοση για επαρχιακό σωματείο. Η ομάδα του Γ.Σ.Τρικάλων  απαρτίζονταν από τους ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΝΑΚΟ, ΓΙΩΡΓΟ ΤΟΥΛΟΥΜΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΧΟ και  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΛΑΓΟ.

Τις εντυπωσιακές εμφανίσεις των αθλητών μας συνέχισε ο ανερχόμενος αθλητής των 800μ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΓΟΣ. Ο 23χρονος αθλητής  έκλεψε την παράσταση σε μια από τις  συγκλονιστικές κούρσες των αγώνων όπως ήταν αυτή των 800μ. Ο Λαγός έχασε κυριολεκτικά πάνω στο νήμα την 3η  θέση και το  χάλκινο μετάλλιο πετυχαίνοντας  νέο  ατομικό ρεκόρ με 1΄51΄΄35. Εδειξε ότι στα κατοπινά χρόνια θα γίνει ένας 800άρης διεθνούς επιπέδου. Για την ιστορία αξίζει να αναφερθεί ότι η διαφορά μεταξύ της επίδοσης του 1ου νικητή από αυτή του Λαγού  ήταν 0,91 εκ. του δευτερολέπτου.

Ο 18χρονος ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ υπήρξε η αποκάλυψη του αγωνίσματος των 800μ. Πήρε την 9η θέση με νέο ατομικό ρεκόρ 1΄55΄΄24 και για 16 εκατοστά του δευτερολέπτου δεν μπήκε στον τελικό του αγωνίσματος. Εκτιμάται ότι ο Μέρμηγκας έχει ευρύ μέλλον στο αγώνισμα αυτό.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΛΟΥΜΗΣ ήταν 10ος στο δρόμο των 400μ με επίδοση 50΄΄40  όπου για 26 εκ. του δευτερολέπτου δεν πέρασε στο τελικό. Φέτος ο Τουλούμης πραγματοποίησε αξιοσημείωτη πρόοδο στο δρόμο των 400μ.

Επίσης στους αγώνες αυτούς πήραν μέρος  οι ΜΑΡΙΑ ΚΥΔΩΝΙΑΤΗ στα 400μ με εμπόδια με επίδοση 69΄΄95, στο ίδιο αγώνισμα η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ πέτυχε την  επίδοση  των 68΄΄27, η ΕΦΗ ΦΛΩΡΟΥ στα 5000μ με επίδοση 18΄12΄΄90, η ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΧΑΛΑΒΑΖΗ στο άλμα Τριπλούν με επίδοση 11μ και 28εκ που είναι νέο ατομικό ρεκόρ,                   ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στο άλμα σε μήκος με επίδοση 6μ και 68εκ, και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΟΣ στα 200μ με επίδοση 22΄΄66.

Στην Πάτρα τους αθλητές συνόδευσαν οι προπονητές του Συλλόγου Φιλιώ Αγγελάκη, Βασίλης Βουτσελάς και Δημήτρης Σούλας.