Πως ψήφισαν οι ομάδες και τι έγινε με το άκυρο

ÅÊËÏÃÅÓ FOOTBALL LEAGUEΕρωτηματικά για την αλλαγή στάσης της ΠΑΕ

Περίεργη αν μη τι άλλο ήταν η θέση και η ψήφος της ΠΑΕ Τρίκαλα στις πρόσφατες εκλογές της Φουτμπολ Λιγκ.  Η συγγένεια του Δ Μπαταγιάννη με τον πρόεδρο της Σουπερ Λιγκ (που είναι ξάδελφός του) προϊδέαζε ψήφο στον Λυχναρά που στηρίζονταν από τον Ολυμπιακό.  Ολοι το θεωρούσαν δεδομένο, αλλά ο Μπέκιος (με ετολή ποίου άραγε 😉 έριξε “δαγκωτό “στον Λεουτσάκο, ούτε καν άκυρο ή λευκό !!! Από μία ψήφο κρίθηκε η προεδρία τελικά και όπως λένε πηγές υπήρξε χοντρό παρασκήνιο αυτή τη φορά.

Στις εκλογές έλαβαν μέρος 14 ομάδες. Οι 10 που παρέμειναν στην κατηγορία, οι 2 που υποβιβάστηκαν από την Super League και οι 2 από τις 4 που έχουν εξασφαλίσει την άνοδο από τη Γ’ εθνική (αν και δεν έχουν επικυρωθεί οι βαθμολογίες). Δηλαδή ο ΝΠΣ Βόλος και ο Ηρακλής.

Οι άλλες δύο ομάδες (Ηρόδοτος, Αήττητος Σπάτων) περιμένουν την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία ομολογουμένως έχει καθυστερεί πάρα πολύ.

Δικαίωμα ψήφου είχε και η ΕΠΟ, με τον εκπρόσωπο της, τον Λεωνίδα Θωμαΐδη, να απέχει συνειδητά…

Από τις 14 ομάδες απείχε ο Ηρακλής. Η διοίκηση του «γηραιού» έχει αποφασίσει να μην στηρίξει καμία πλευρά, από την στιγμή που οι δύο διεκδικητές της προεδρίας φέρεται να πρόσκεινται στα δύο… μεγάλα στρατόπεδα.

Έτσι, στην διαδικασία συμμετείχαν 13 ομάδες. Ο Λεουτσάκος έλαβε 6 ψήφους και  η στήριξη προήλθε από τους Παναχαϊκή, Απόλλων Πόντου, Εργοτέλη, Σπάρτη, Τρίκαλα και ΝΠΣ Βόλο.

Ο Λυχναράς πήρε 5 ψήφους. Από τους Καραϊσκάκη Άρτας, Πλατανιά, ΑΟΧ Κισσαμικό, Δόξα Δράμας και Αιγινιακό.

Απομένουν δηλαδή δύο ψήφοι. Η μία ομάδα έριξε λευκό και η άλλη άκυρο. Ποια όμως, εκ των Κέρκυρα και Απόλλωνα Λάρισας προτίμησε το λευκό και ποια το άκυρο.

Το άκυρο, ήταν ένα ψηφοδέλτιο που είχε το όνομα του Λυχναρά και βρέθηκε τσακισμένο. Η εφορευτική επιτροπή με ψήφους 2-1 το έβγαλε εκτός διαδικασίας.

Δηλαδή, είτε η Κέρκυρα, είτε ο Απόλλωνας Λάρισας στήριξαν τον Λυχναρά, αλλά το έκαναν με… λάθος τρόπο και τον «έκαψαν».

Αντίθετα, αυτός που έριξε το λευκό, προτίμησε να κρατήσει την ομάδα του μακριά από τις κόντρες.