Επανήλθε στις μεγάλες πτήσεις η Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεπέρασε τα 4,80μ., έκανε νέο ρεκόρ

Τον καλό της εαυτό δείχνει να βρίσκει η Κατερίνα Στεφανίδη η οποία επικράτησε στο Protergia 6o Athens Street Pole Vault. Η σπουδαία Ελληνίδα επικοντίστρια, προσπάθησε μάλιστα να κάνει και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο αγώνας ξκίνησε από τα τέσσερα μέτρα, ύψος που κατάφεραν να περάσουν η Μυρτώ Κασσοτάκη, η Στέλλα Λεδάκη, η Κατερίνα Βαγενά και η Μαρία Αριστοτέλους.

Από εκεί και πάνω συνέχισαν επτά αθλήτριες με τις Σόνια Μαλαβίσι (Ιταλία) και Ρομπέιλις Πεϊνάδο (Βενεζουέλα) να ολοκληρώνουν τον αγώνα τους στα 4,36μ., ενώ η Ελένη Πόλακ έφτασε μέχρι τα 4,46μ. Ο αγώνας συνεχίστηκε με τα τέσσερα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης να φτάνουν αρκετά ψηλά.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Χόλι Μπράντσο (Μ. Βρετανία) σταμάτησαν στα 4.66μ. και έτσι απέμειναν η Γαρισλέι Σίλβα και η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Κουβανή αθλήτρια έμεινε στη δεύτερη θέση φτάνοντας μέχρι τα 4.73μ. και έμεινε στη δεύτερη θέση.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν η μεγάλη νικήτρια. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο ξεπέρασε με την πρώτη τα 4.56μ., 4.66μ., 4.73μ. και 4.80μ. κάνοντας νέο ρεκόρ αγώνα και βελτιώνοντας κατά 16 εκατοστά την καλύτερη φετινή της επίδοση. Στη συνέχεια η Στεφανίδη προσπάθησε να κάνει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.92μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έπαθλο που αντιστοιχεί στο νέο ρεκόρ αγώνα η Κατερίνα Στεφανίδη θα το δώσει όπως ανακοινώθηκε στο σύλλογο “Μαζί για το παιδί”.