F-1 Άνετα πρώτος ο Φέτελ στον Καναδά

1015302623-lat-20180609-_onz2837Δίχως εκπλήξεις το Γκραν Πρι του Καναδά

Με έναν υγιεινό περίπατο ο Σεμπάστιαν Φέτελ έφτασε στην 50η του νίκη και πέρασε πλέον 1ος στο πρωτάθλημα.

Από τον πρώτο γύρο φάνηκε πως ο αγώνας θα είναι γεμάτος συγκινήσεις. Ο Φερστάπεν στην πρώτη στροφή πίεσε υπερβολικά τον Μπότας για να τον περάσει, αλλά δεν τα κατέφερε, ενώ στην 5η στροφή είχαμε ένα ατύχημα μεταξύ των Στρολ και Χάρτλεϊ, που έφερε μέσα το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Στρολ πίεσε τον Χάρτλεϊ και κατέληξαν και οι δύο στην αμμοπαγίδα. Μάλλον είχαν μια μικρή επαφή πιο πριν και κλατάρισε το ελαστικό του Στρολ.

Με την εκκίνηση του αγώνα, μόλις απομακρύνθηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας, εξαφανίστηκε και το ενδιαφέρον. Μπήκαν όλοι για ελαστικά και βγήκαν σχεδόν στις θέσεις τους. Υπήρξε ένα τζαρτζάρισμα του Σάινθ στον Πέρεζ που τον έριξε πίσω και τέλος… το ενδιαφέρον εξανεμίστηκε. Για το περισσότερο μέρος του αγώνα σχεδόν δεν είχαμε οδηγό στο DRS του άλλου. Οι 6 πρώτοι οδηγοί, Φέτελ, Μπότας, Φερστάπεν, Ρικιάρντο, Χάμιλτον, Ράϊκονεν είχαν τόση μεγάλη διαφορά από τον 7ο που στο τέλος του αγώνα η διαφορά ήταν πάνω από λεπτό από τον 7ο  και τους υπόλοιπους.

Ο γκαντέμης του αγώνα δεν ήταν άλλος φυσικά από τον Αλόνσο, που έμεινε αυτή τη φορά από εξατμιση και εγκατέλειψε.

Ο Φέτελ έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα. Έφυγε πρώτος και απλά εξαφανίστηκε. Είχε έλεγχο του Μπότας καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και δεν απειλήθηκε από τον Φινλανδό ποτέ και δίκαια χαρακτηρίστηκε και οδηγός του αγώνα. Ο Χάμιλτον έμεινε 5ος, καθώς δεν μπόρεσε νε περάσει τον Ρικιάρντο -που τον είχε περάσει στην αλλαγή ελαστικών στα πιτς.

Τέλος το μπέρδεμα με την καρό σημαία που κούνησε η Γουίνι Χάρλοου στον 69ο γύρο έφερε αναστάτωση και τελικά μέτρησε ως τελευταίος ο 68ος γύρος.

Η τελική κατάταξη του αγώνα έχει ως εξής:

Kαι πλέον η Βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής: