EOK: «Aρμόδια η ΚΕΔ»

ξεκαθάρισε πως η ΚΕΔ είναι η μοναδική υπεύθυνη για τη κρίση

Σε απαντητική επιστολή της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, η ΕΟΚ αναφέρει πως η ΚΕΔ είναι η μόνη υπεύθυνη για τους ορισμούς των διαιτητών στο πρωτάθλημα, βάσει αθλητικού νόμου, ως προς την κρίση, την αξιολόγηση και τη χρησιμοποίηση των διαιτητών. Αναφέρει επιπλέον στην επιστολή πως, όπως η Euroleague όρισε μόνο τον Ηλία Κορομηλά να «σφυρίξει» στον «μικρό τελικό» του φάιναλ φορ του Βελιγραδίου, με τον ίδιο τρόπο η ΚΕΔ τον αξιολόγησε και τον όρισε πρώτο διαιτητή του «μικρού τελικού» της Α1, Προμηθέας Πατρών-ΠΑΟΚ.

Αντίστοιχα, η ΕΟΚ θεωρεί πως από τη στιγμή που οι Γκόντας και Φούφης δεν ορίστηκαν στην τελική φάση της Euroleague, για τον ίδιο λόγο δεν αξιολογήθηκαν από την ΚΕΔ για παρουσία στην τελική φάση των πλέι οφ της Α1.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΟΚ, η απόφαση του ΑΣΕΑΔ έγινε απόλυτα σεβαστή από την ΚΕΔ και οι πίνακες με τους ορισμούς της Α1 έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της. Στην ΕΟΚ θεωρούν πως και οι τέσσερις διεθνείς διαιτητές που είχαν αποκλειστεί από την Α1 (Γκόντας, Κορομηλάς, Φούφης, Παπαπέτρου) ορίστηκαν σε αρκετά παιχνίδια της Α1, ενώ σε κάποια άλλα δεν ορίστηκαν γιατί δήλωσαν κώλυμα λόγω της συμμετοχής τους σε αγώνες της Euroleague, που διεξάγονταν Παρασκευή.