Όβι Σόκο: “Αγαπώ τα Τρίκαλα”

soko_trikala-e1524493215155

Ο πρώην “κυανέρυθρος” επιστρέφει στην Ελλάδα.

Τώρα που κλείνει ο κύκλος των Τρικάλων BC Aries στην Α1 μετά απο πέντε χρόνια αναλογιζόμαστε πόσο τυχεροί σταθήκαμεε και πόσους σπουδαίους παίκτες είδαμε στο παρκέ  του Δημοτικού μας κλειστού. Ένας εκ των κορυφαίων παικτών που πέρασαν ήταν αναμφίβολα ο Άγγλος Όβι Σόκο ο οποίος μίλησε στο basketa.gr για την συμμετοχή του στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ με την τωρινή του ομάδα, την Μούρθια. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τα Τρίκαλα αλλά και για τον προπονητή του τότε στην ομάδα Κώστα Φλεβαράκη.

Το σημείο της συνέντευξης όπου μιλά στον Δημήτρη Χρυσάνθη για τα Τρίκαλα είναι το εξής:

-Στα Τρίκαλα έμεινες σχεδόν μια ολόκληρη σεζόν. Με ποιες αναμνήσεις έφυγες;
“Αγαπώ τα Τρίκαλα, στ’ αλήθεια! Τα έχω μέσα στην καρδιά μου. Ήταν μια πολύ σημαντική σεζόν αυτή που πέρασε εκεί. Και για την καριέρα μου, αλλά και για μένα τον ίδιο, ως άτομο. Είχα κάποια προβλήματα με τραυματισμούς, αλλά όλοι μού στάθηκαν και με βοήθησαν πολύ”.

-Μιλάς ακόμα με κάποιους από τους τότε συμπαίκτες σου;
“Ναι, έχω επαφές με πολλούς από αυτούς. Είχαμε πολύ καλή ομάδα τότε και πολύ καλές σχέσεις. Τα λέμε αρκετά συχνά με πολλούς. Κάποιοι μου έδωσαν και συγχαρητήρια για την πρόκριση στο φάιναλ φορ”.

-Με τον κόουτς Φλεβαράκη;
“Υπήρχε και υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Θέλαμε και οι δύο να νικάμε, οπότε βρισκόμασταν στην ίδια σελίδα. Έμαθα πολλά από αυτόν. Με βοήθησε πολύ στο να εξελιχθώ ως παίκτης και κυρίως με έμαθε να χρησιμοποιώ σωστά τις δυνατότητες που έχω ως αθλητής”.

-Το ελληνικό πρωτάθλημα πώς σου φάνηκε;
“Δυνατό και σκληρό. Βέβαια η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να κερδίσεις σχεδόν με τίποτα τις 4-5 πρώτες ομάδες, που είναι οι πιο προνομιούχες κι έχουν βοήθεια και από τους διαιτητές. Αλλά κατά τα άλλα είναι ποιοτικό πρωτάθλημα. Όχι ιδιαίτερα γρήγορο και αθλητικό, αλλά με πολλή τακτική και μυαλό”.

-Θα ερχόσουν ξανά να παίξεις εδώ;

“Αγαπώ πολύ την Ελλάδα. Μετά την πατρίδα μου, είναι η αγαπημένη μου χώρα μακράν! Μου αρέσουν τα πάντα σε αυτήν και πιο πολύ το πάθος που έχουν οι φίλαθλοι. Αλλά, βέβαια, η επιλογή του επόμενου επαγγελματικού σταθμού μου εξαρτάται και από κάποια άλλα πράγματα. Θα δούμε..