Αποχωρεί ο Βενγκέρ από την Άρσεναλ

FILE PHOTO: Soccer Football - Arsenal FA Cup and League Championship Trophy Paradeθα μείνει στην ιστορία ως ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία της

 

Η Άρσεναλ γυρίζει σελίδα, καθώς ο Αρσέν Βενγκέρ, μετά από 22 χρόνια στον πάγκο της ομάδας, θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, μέσω δηλώσεών του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

«Είμαι ευγνώμων που είχα το προνόμιο να υπηρετήσω την ομάδα για τόσα όμορφα χρόνια. Προπόνησα την ομάδα με απόλυτη προσήλωση και ακεραιότητα. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό, τους παίκτες, τους Διευθυντές και τους οπαδούς που κάνουν αυτή την ομάδα τόσο ιδιαίτερη. Καλώ τους οπαδούς μας να υποστηρίξουν την ομάδα για να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Όλοι όσοι αγαπάτε την Άρσεναλ φροντίστε τις αξίες του συλλόγου. Η αγάπη μου και η υποστήριξή μου για πάντα μαζί σας», τα λόγια του Αλσατού τεχνικού στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του.

Ο 68χρονος τεχνικός, ανέλαβε τα ηνία των «Κανονιέρηδων» το μακρινό 1996, αφήνοντας την ιαπωνική Ναγκόγια Γκράμπους. Από τότε, κατέκτησε 3 φορές το πρωτάθλημα Αγγλίας και 7 φορές το FA Cup. Είναι ο μακροβιότερος προπονητής στην ιστορία της ομάδας και θεωρείται αναμφίβολα, ο κορυφαίος της.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν παράπονα από τους οπαδούς για την απόδοση της Άρσεναλ και ο Βενγκέρ θεωρήθηκε ο κύριος υπεύθυνος για την αγωνιστική οπισθοχώρηση της ομάδας. Ωστόσο, οι διοικούντες ποτέ δεν έδειξαν διάθεση να τον απομακρύνουν από την ομάδα, οπότε η εξέλιξη αυτή είναι, ίσως, δική του απόφαση.