Ήττα στην εκπνοή για το 7ο ΓΕΛ

5Ο-ΛΥΚΕΙΟ-ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΜΠΑΣΚΕΤ-Α

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποκλεισμός απο το 5ο Λύκειο Λάρισας.

Στο κατάμεστο από 800 και πλέον μαθητές , Κατσιμίδειο Γυμναστήριο και μετά από ένα συναρπαστικό και ανταγωνιστικό ημιτελικό , το 5ο Λύκειο Λάρισας  επικράτησε του 7ου Λυκείου Τρικάλων με σκορ 52-54  και πέρασε στην επόμενη φάση  του πρωταθλήματος  μπάσκετ Λυκείων Θεσσαλίας .

Ωραία ατμόσφαιρα από τους μαθητές των σχολείων και όλα κύλησαν σε αθλητικά πλαίσια καθώς τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι ενθάρρυναν με συνθήματα την προσπάθεια των παικτών. Το παιχνίδι εκτυλίχθηκε μέσα σε έντονο πάθος από τους παίκτες των δυο ομάδων, οι οποίοι έδειξαν επηρεασμένοι από την ατμόσφαιρα και την ένταση του αγώνα. Χαρακτηριστικό ήταν ότι το σκορ κρατήθηκε σε χαμηλό επίπεδο και μάλιστα κύλησε πόντο πόντο, εάν και για κάποια στιγμή, εκατέρωθεν υπήρξε και μια διαφορά 7 και 9 πόντων .

Οι Λαρισαίοι αρκέστηκαν σε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό με καλές επιθετικές εξάρσεις, χωρίς όμως  να παρουσιάσουν ιδιαίτερο θέαμα, πέρα από την μαχητικότητα των παικτών και καλές προσωπικές ενέργειες.

Τον ρυθμό αυτόν  ακολούθησαν και οι Τρικαλινοί οι οποίοι, μπορεί να  υπερείχαν στο ψηλό παιχνίδι αλλά η εξέλιξη αυτή,  τους δημιουργούσε προβλήματα κυρίως στην αμυντική παρουσία  καθώς έχουν δείξει στοιχεία κοντρο-λαρισμένης ομάδας .

Παρόλα αυτά το φινάλε επιφύλαξε ένα πραγματικό θρίλερ, αφού οι γηπεδούχοι λίγα λεπτά πριν το τέλος κατάφεραν να αυξήσουν την διαφορά, ακόμη και στους επτά πόντους. Στα κρίσιμα λεπτά όμως, φαίνεται να έχασαν την ψυχραιμία τους και με αλλεπάλληλα λάθη έδωσαν το δικαίωμα στα παιδιά της αντίπαλης ομάδας να επανακάμψουν.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν υπήρξε και η κατάλληλη βοήθεια από τον πάγκο που σε συνδυασμό με τις άστοχες προσωπικές ενέργειες , τα Τρίκαλα μοιραία το έκαναν ντέρμπι το ματς με αποτέλεσμα στα 4″ πριν την λήξη και ενώ έδειχναν όλα ότι οι ομάδες θα οδηγηθούν στην παράταση 52-52 ένα έξυπνο κόψιμο με βολή έστειλε την Λάρισα στο φινάλε της διοργάνωσης μέσα σε τρελούς πανηγυρισμούς από τους μαθητές που συνόδεψαν την ομάδα τους στα Τρίκαλα.

Η σύνθεση για το 7 ΓΕΛ

Σ.Μπαζιανάς, Β.Γκατζής , Β. Ιακωβάκης , Α.Μαντζιούκας , Γ.Λαχλαλί , Κ. Ζαραμπούκας, Α.Αλέκος, Ν.Μάρης, Δ. Βράντζας, Π.Μπάρδας

Το ευχάριστο είναι πάντως ότι η παρουσία των παιδιών αυτών και η όποια τεχνική κατάρτιση που τα διέπει άφησε θετικά μηνύματα και σίγουρα σταδιακά θα επανδρώσουν επάξια ομάδες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων…

5Ο-ΛΥΚΕΙΟ-ΛΑΡΙΣΑΣ-ΤΡΙΚΑΛΑ