Ο Μανωλάς έστειλε τη Ρόμα στους «4» και τον πρόεδρο της ομάδας για βουτιά σε σιντριβάνι!

101600Ντελίριο ενθουσιασμού στην Ιταλία μετά την επική πρόκριση

Θα κάνουν χρόνια να ξεχάσουν στην γειτονική χώρα και τη Ρόμα το μεγάλο θαύμα με την πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα στους «4» του Champions League. Με γκολ του Κώστα Μανωλά οι Ρωμαίοι νίκησαν την «Μπάρτσα» στο Ολίμπικο με 3-0 και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσής.

Η ιστορική πρόκριση πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον πρόεδρο, Τζέιμς Παλότα, ο οποίος έκανε βουτιά στο σιντριβάνι των Λεόντων της «Piazza del Popolo» γνωρίζοντας φυσικά την αποθέωση από τους «τιφόζι».

«Χτυπήστε και εξαλείψτε! Οι Καταλανοί αποχωρούν από την Ευρώπη αφού αποκλείστηκαν από μια Ρόμα που έχει κάνει μια ιστορική επιστροφή. Η ομάδα του Βαλβέρδε ήταν αγνώριστη, υπέφερε στην άμυνα, ανακριβής στο κέντρο και ανασφαλής στην επίθεση», γράφει χαρακτηριστικά η «El Mundo Deportivo», ενώ η «Marca», σχολιάζει: «Η Ρομα κάνει την μεγάλη επιστροφή. Οποιοσδήποτε προηγουμένως είχε ισχυριστει ότι θα καλυφθεί η διαφορά, εθεωρειτο τρελός. Το χειρότερο από όλα, είναι οτι το αποτελεσμα ήταν δίκαιο. Η Μπαρτσα έπαιξε ένα ασχημο παιχνίδι, χωρίς άμυνα ή επίθεση. Το γεγονός ότι δεχτηκε μόνο τρία γκολ, είναι ευτύχημα».

«Η αποτυχία μιας αυτοκρατορίας», τιτλοφορείται η «As», που προσθέτει: «Η χειρότερη Μπάρτσα της σεζόν, έχει καταστραφεί από την Ρόμα και αποκλεισθηκε και πάλι στους προημιτελικούς. Για τρίτη φορά στη σειρά, η Μπάρτσα δεν θα φτάσει στους ημιτελικούς του Champions League. Χωρίς προσωπικότητα, χωρίς κανένα επιχείρημα».

AdTech Ad

6b691c5e6be9fd0a2078fdb597ad47dc

Οσον αφορά στην «El Pais», αποδίδει με ακρίβεια τι συνέβη στην ιταλική πρωτεύουσα: «Η Ρόμα νίκησε την Μπαρτσελόνα χωρίς αντίσταση. Η Μπάρτσα έπαιξε παθητικά και φοβισμένα».

Κυρίαρχο θέμα και στον ιταλικό Τύπο, όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, η ιστορική πρόκριση της Ρόμα. «Απίστευτο, αδιανόητο! Αυτό συνέβη πραγματικά. Η Ρόμα στους ημιτελικούς του Champions League, αφού νίκησε 3-0. Η Μπαρτσελόνα στο καναβάτσο από τον «ξυλοδαρμό» του Τζέκο (6`), του Ντε Ρόσι (58`) και του Μανωλά (82`)», γράφει χαρακτηριστικά η Tuttosport, ενώ η «Corriere della Sera», αναφέρει: «Ένα αριστούργημα, κάτι παραπάνω από ένα θαύμα, αυτή η νίκη φαινόταν αδύνατη. Η Ρόμα μετέτρεψε τον Μέσι και τον Σουάρες σε δύο επαρχιακούς κυνηγούς και την ομάδα σε ένα είδος Crotone (σ.σ. 18η στο Καμπιονάτο)».

Η «Gazzetta dello Sport», έχει τίτλο: «Η Μπάρτσα έχασε από τη Ρόμα. Ένα τρελό βράδυ» και σχολιάζει: «Με έναν γαλαξιακό Τζέκο, έναν επικό Μανωλά και έναν προπονητή (σ.σ. Ντι Φραντζέσκο), που κάνει τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα». Τέλος, η «Corriere dello sport», επισημαίνει: «Στο τέλος ενός απίστευτου, μοναδικού παιχνιδιού, ο Τζέκο και οι σύντροφοί του γιορτάζουν μια τρελή νίκη. Η Μπάρτσα δεν έγινε ποτέ επικίνδυνη, επειδή ο Μέσι έπαιξε σαν φάντασμα».