Εντυπωσιακό ξεκίνημα αθλητών-τριων του ΓΣΤ στο Διασυλλογικό

 

Κέρδισαν 7  χρυσά , 1 αργυρό,   4  χάλκινα μετάλλια και αρκετά πλασαρίσματα στην  εξάδα 

 

Εντυπωσιακή  εμφάνιση  πραγματοποίησαν οι  νεαροί αθλητές του Γ.Σ.Τρικάλων στο  διασυλλογικό  πρωτάθλημα στίβου  Παίδων  – Κορασίδων  για αθλητές 14,15,16 και 17 χρόνων που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα.

Η ελπιδοφόρα  εμφάνιση των νεαρών αθλητών του Ιστορικού Συλλόγου  καταδεικνύει περίτρανα ότι ο υπεραιονόβιος αυτός Σύλλογος έχει  ένα τεράστιο παρελθόν, ένα ισχυρό παρόν και ένα πολύ ελπιδοφόρο μέλλον.

Ένα σημαντικό ποσοστό αυτής της  ομάδας  συγκροτήθηκε από   15χρονους και 16χρονους αθλητές που σημαίνει ότι τα παιδιά αυτά έχουν το δικαίωμα συμμετοχής και του χρόνου στην ίδια  κατηγορία.

Οι  επιδόσεις που πέτυχαν  ορισμένοι από τους  αθλητές και τις αθλήτριες  του Γ.Σ.Τρικάλων   εντυπωσίασαν ειδικούς και μη.

Στους αγώνες αυτές  καταδείχθηκε  με  τον  πιο κατηγορηματικό  τρόπο ότι στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο ιδιαίτερα όταν αυτό εμφανίζεται με συστηματικό και σταθερό τρόπο.

Την αρχή αυτή φροντίζει να την  εφαρμόζει με σχολαστικό τρόπο   ο   Ιστορικός Γ.Σ.Τρικάλων με την συνεχή ανάδειξη νέων ταλέντων. Ταλέντα που  αναδεικνύει   από τα σπλάχνα του.

Δεν υπάρχουν πολλοί σύλλογοι στην Ελλάδα, ιδιαίτερα επαρχιακοί,  οι οποίοι  να αναδεικνύουν συστηματικά  αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου. Μια διαδρομή εντυπωσιακή η οποία αρχίζει από τις ηλικίες των 5-6 ετών και  σε κάποιες περιπτώσεις και  μικρότερες για να  φτάσει μετά από αρκετά χρόνια τα παιδιά αυτά να ενταχθούν σιγά-σιγά στις αγωνιστικές κατηγορίες.

Τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα των αθλητών του Γ.Σ.Τρικάλων δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά είναι αποτέλεσμα  της οργανωμένης και επιστημονικής δουλειάς  που γίνεται με την αυστηρή  παρακολούθηση και καθοδήγηση της προπονητικής – αγωνιστικής πορείας των αθλητών σε μακροχρόνια βάση.

Οι εμφανίσεις αυτές  είναι αποτέλεσμα της άρτιας οργάνωσης και της επιστημονικής δουλειάς που γίνεται στον Γ.Σ.Τρικάλων αλλά και της ικανότητας και του ταλέντου των προπονητών του Συλλόγου, της  Βίβιαν Γρατσάνη, της Τασούλας Μυλωνά, της Γεωργίας Μυλωνά, της Φιλιώς   Αγγελάκη, του Βασίλη Βουτσελά και του Δημήτρη Σούλα.

Πίσω από αυτές τις επιτυχίες των αθλητών  υπάρχει το Δ.Σ. του Συλλόγου αρωγός  στις  προσπάθειές του,  με τον Δημήτρη Χαχάμη να βρίσκεται στα διοικητικά πράγματα του Συλλόγου από το 1987 δείχνοντας την ανιδιοτελή αγάπη του για τον αθλητισμό και ειδικότερα για τον Σύλλογο.

Αναλυτικά η εμφάνιση των αθλητών και αθλητριών του Συλλόγου ανά αγώνισμα έχει ως εξής:

ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΟΥΒΡΗ: Εντυπωσίασε η 16χρονη αθλήτρια στο δρόμο των 400μ  καταλαμβάνοντας την 1η θέση με νέο ατομικό ρεκόρ 59΄΄81. Η  Ευτυχία πέτυχε το  υψηλό όριο της Ομοσπονδίας και πήρε  το εισιτήριο για τους Πανελληνίους Αγώνες Παίδων- Κορασίδων..

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΤΣΙΩΠΗΣ: Πήρε την 1η θέση στο δρόμο των 1500μ πετυχαίνοντας μια θαυμάσια   επίδοση για την ηλικία του με νέα ατομικό ρεκόρ 4΄07΄΄61  που είναι το υψηλό όριο και συγχρόνως προκρίθηκε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων.

ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΙΒΙΑΝ: Η 15χρονη αθλήτρια αν και πήρε μέρος για  πρώτη φορά στο δρόμο των 800μ εντυπωσίασε με την έξυπνη τακτική της και την υπέροχη επίδοση για την ηλικία της των  2΄26΄΄50. Η Βίβιαν πέτυχε το υψηλό όριο και προκρίθηκε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων.

ΑΡΤΕΜΙΣ ΜΟΚΚΑ: Ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση,  που αν και έτρεχε μόνη της στο δρόμο των 3000μ πέτυχε την πολύ καλή επίδοση των 11΄ 16΄΄28 συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ της που ήταν  11΄41΄΄63. Η επίδοση αυτή είναι  το υψηλό όριο  που της δίνει τη δυνατότητα να πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Μετά  την Ευθυμίου ένας ακόμη 15 χρονος αθλητής εντυπωσίασε με την 1η θέση που πήρε στο δρόμο των 3000μ και την θαυμάσια επίδοση που πέτυχε των 9΄57΄΄79 που είναι ατομική επίδοση, επίδοση που πέτυχε   μετά από έντονο συναγωνισμό με τον συναθλητή του Χρήστο Ράγια.