Παπαθεοδώρου: “Δεν βρήκαμε ρυθμό”

DXYNnRjXkAAYZpn-770x480

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι δηλώσεις του τεχνικού του ΠΑΟΚ.

O Ηλίας Παπαθεοδώρου άφησε για λίγο το παιχνίδι στην άκρη και οι πρώτες του κουβέντες ήταν αφιερωμένες στην Έλενα Γαϊτάνη και στον Ορέστη Αγγελίδη.

“Θα ήθελα να συλληπηθώ τις δύο οικογένειες για τον χαμό των ανθρώπων τους. Ο Ορέστης Αγγελίδης προσέφερε πολλά στον ΠΑΟΚ. Η φίλη μας η Έλενα ήταν κοντά στην ομάδα, ήταν νέος άνθρωπος”.

Η σκυτάλη πέρασε στο παιχνίδι και την αναμέτρηση με τα Τρίκαλα: “Χρειαζόμασταν τη νίκη, δεν καταφέραμε να βρούμε όμως ρυθμό στην επίθεση. Δεν μας άφησε το περιθώριο αυτό, να πάρουμε διαφορά. Είχαμε καλή αμυντική παρουσία, ελέγξαμε τα ριμπάουντ, δεχτήκαμε λίγους πόντους στον αιφνιδιασμό. Ήμασταν όμως άστοχοι και αυτό βάρυνε το πνεύμα και την ψυχολογία μας. Θα μπορούσαμε έστω και στα τελευταία τρία λεπτά να “καθαρίσουμε” πιο εύκολα τον αγώνα. Για εμάς ήταν δύσκολο να προετοιμαστούμε χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις σε ένα τόσο μεγάλο χρονικά διάστημα. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά και πρέπει να βρούμε ρυθμό για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Κάναμε αβίαστα λάθη και είναι κάτι για το οποίο δεν μπορώ να βρω εξήγηση. Δεν είχαμε καλό ρυθμό. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Ειδικά στο τέλος “πουλάγαμε” εύκολα την μπάλα. Πριν τη δεύτερη διακοπή είχαμε καλό ρυθμό, με διπλά και δύσκολα παιχνίδια. Με αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τις διακοπές, δεν είναι δικαιολογία”.

Για την αστοχία του ΠΑΟΚ από τα 6μ75 ο Παπαθεοδώρου τόνισε: “Τα δημιουργήσαμε τα τρίποντα και τα πήραμε. Μας τα έδωσαν τα Τρίκαλα. Έχουμε παίκτες που μπορούν να σουτάρουν από μακρινή απόσταση και το ποσοστό είναι μικρό. Απλά ήμασταν άστοχοι, δεν βάλαμε δύο συνεχόμενα σουτ. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε άλλη επιλογή με τον τρόπο που έπαιζε ο αντίπαλος μας”.

Σε ότι αφορά την πρώτη παρουσία του Πέτεγουεϊ με την ομάδα δήλωσε: “Είχε την εικόνα των προπονήσεων Είναι παιδί με ταλέντο και ενέργεια. Άρχισε καλά στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ήταν άστοχος, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι. Είναι συνεπής, αντιλαμβάνεται τι το ζητάμε και έχει θέληση να βοηθήσει την ομάδα. Χρειάζεται χρόνο, τον οποίο δεν διαθέτουμε, οπότε θα πρέπει να προσαρμοστεί και μέσα από τα παιχνίδια”.

Όσο για το αν τον ανησυχεί η εικόνα της ομάδας, απάντησε: “Η εικόνα είναι πολύ καλή, η ομάδα παίζει καλό μπάσκετ. Στην Κύμη χάσαμε ένα παιχνίδι για ιδιαίτερους λόγους. Είχαμε δημιουργία, ευστοχία και παίξαμε καλό μπάσκετ. Σήμερα παίξαμε μετά από πολύ καιρό με τέτοιο τρόπο. Η ομάδα βρίσκεται στη θέση που ήταν στον 1ο γύρο και μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι θα βελτιώσουμε τη θέση μας και θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη”.

Τέλος για τον αγώνα με την Καρσίγιακα που θα γίνει την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη και είναι το μισό εισιτήριο για την επόμενη φάση του ΒCL, δήλωσε: “Θα προετοιαστούμε από αύριο με όλες τις δυνάμεις μας και πνευματικές και σωματικές. Είναι πρόκληση αυτά τα δύο παιχνίδια και πρέπει να κάνουμε μια εμφάνιση καλύτερη από τη σημερινή για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Θέλουμε μια καλή εμφάνιση σε αυτόν τον πρώτο αγώνα”.