Η ΑΕΚ με Αραούχο και θρίλερ στους «4» !

1849985προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά από θρίλερ

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά από θρίλερ στο τελευταίο δεκάλεπτο – Γκολάρα από Αραούχο

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το ματς προκειμένου να πετύχουν το γρήγορο γκολ. Η ΑΕΚ έχοντας τον δαιμόνιο Λόπες που δημιουργούσε διαρκώς προβλήματα στον Ομάρ, εξαπέλυσε τις πρώτες… απειλές ττου αγώνα ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» πολύ γρήγορα ισορρόπησαν και έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Μιραλάς κα πριν κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο.

AdTech Ad

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του κέντρου, ωστόσο η Ένωση έδειχνε ικανή να κάνει τη ζημιά στην κόντρα. Και παρότι έχασε τον Λόπες με τραυματισμό στο (28′), ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε εξίσου ορεξάτος δημιουργώντας κινδύνους από τα δεξιά.

Μέχρι το ημίχρονο δεν άλλαξαν πολλά και οι δύο ομάδες δίχως να μπορέσουν να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία πήγαν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 0-0.

Οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως μουδιασμένα στο ματς, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι έδειχναν ολοένα να ανεβάζουν τη διάθεσή τους. Στο 57′ ο Μπακάκης έκανε την επέλαση από τα αριστερά και ο Χριστοδουλόπουλος με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ βάζοντας φωτιά στο ΟΑΚΑ!

Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι πάταγαν καλύτερα, και είχαν ένα δίλεπτο φωτιά με τους Κονέ (έδιωξε κόρνερ ο Προτό) και Μασούντ (σουτ άουτ) να χάνουν απίστευτες ευκαιρίες.

Ο Ολυμπιακός έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει, και σε μία κόντρα το … ξαναπλήρωσε. Στο 73′ ο Αραούχο έκλεψε την μπάλα, πήρε φόρα και αφού όπλισε εξαπέλυσε μια βολίδα με το αριστερό στέλνοντάς την στη γωνία του Προτό για δεύτερη φορά.

Oι φιλοξενούμενοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα, ωστόσο στο 83′ έβγαλαν αντίδραση και με την κεφαλιά του Ταχτσίδη από κορνερ του Φορτούνη μπήκαν ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Το παιχνίδι έγινε θρίλερ, ο Ολυμπιακός πίεσε αλλά μία ο Μπάρκας, μία η άμυνα των γηπεδούχων αποσόβησαν τον κάθε κίνδυνο και το τελικό 2-1 έστειλε την ΑΕΚ στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Κονέ, Λόπες (28′ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας (Γαλανόπουλος 88′), Μασούντ, Λιβάγια (Αραούχο 65′)

Ολυμπιακός (Κόντης): Προτό, Ομάρ, Ζιλέ (Οφόε 65′), Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Μάριν (Πάρντο 70′), Φορτούνης, Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (Τζούρτζεβιτς 74′).

 

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Ηλίας Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Ιωάννης Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών)

 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Λόπες, Σιμόες (28′ Χριστοδουλόπουλος), Κονέ, Μπακασέτας (88′ Γαλανόπουλος), Μασούντ, Γκάλο, Λιβάγια (66′ Αραούχο)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Προτό, Ομάρ, Νικολάου, Ρομαό, Κούτρης, Ταχτσίδης, Ζιλέ (65′ Οφόε), Φορτούνης, Μάριν (69′ Πάρντο), Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (76′ Τζούρτζεβιτς)

 

Γκολ: 57′ Χριστοδουλόπουλος, 73′ Αραούχο / 83′ Ταχτσίδης