X. Πίσσας για τα Τρίκαλα BC : “Τι κακό χάλι είναι αυτό;”

trikala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι πειρατές του 2016-2017, τα είχαν καταφέρει!
Τις τελευταίες ημέρες του 2016, και συγκεκριμένα στις 11 Δεκεμβρίου, με επιστολή μου στα Μέσα Ενημέρωσης και με τίτλο: «Αλλάξτε ρότα, έμπροσθεν βράχια», είχα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στον τότε κόουτς Καστρίτη.
Η ομάδα μπάσκετ των Τρικάλων ‘μετρούσε’ μέχρι και την 11η αγωνιστική, μόλις δύο νίκες (2η αγ. με Απόλλων Π. 65-60 και 7η αγ. με ΠΑΟΚ 84-73).
Και σαφέστατα τότε, δεν ήταν η καλύτερη συγκομιδή…
Την παρούσα χρονική στιγμή, είμαστε πάλι αντιμέτωποι, ακριβώς με την ίδια κατάσταση!
Στο μεταξύ, ακόμη και μέχρι σήμερα, διερωτώμαι αν εγώ ήμουνα τότε εκείνος που με τα γραφόμενά μου, έκανα τον προπονητή να ‘ξυπνήσει’ και να συμπαρασύρει παίκτες και διοίκηση.
Διότι, δεκαπέντε μέρες μετά, την επόμενη των Χριστουγέννων, η ομάδα έκανε ‘διπλό’ στη Λευκάδα (72-80) και κατόπιν άλλες τρεις σερί νίκες (με Κολοσσό 74-67, Άρη 78-62 εντός, κι έπειτα ‘διπλό’ στον Απόλλων Π. 68-73).
Κι έτσι η περσινή χρονιά, ολοκληρώθηκε με περήφανο απολογισμό 10 νίκες!
Και φέτος διαφαίνεται ως ‘μαξιλαράκι’ σωτηρίας, ότι απαιτούνται τουλάχιστον 9 ροζ φύλλα, τουτέστιν ακόμη 7 νίκες!
Φέτος, τι κακό χάλι είναι αυτό…
Διότι η ομάδα, δεν έχει ούτε καν τα στοιχεία, που πρέπει να διαθέτει μια ομάδα.
Όλες οι γραμμές είναι κάκιστες, οι παίκτες χάνονται στο παρκέ.
Απουσιάζει η αμυντική λειτουργία (έχουμε, πίσω από το Φάρο που έχει παθητικό 826 πόντους., τη δεύτερη χειρότερη άμυνα με 820π.), περιφερειακή άμυνα δεν υπάρχει, στην επίθεση δεν έχουμε τρόπο έκφρασης (μετράμε 694 πόντους., έχοντας παρηγοριά από κάτω Πανιώνιο 670π., Κολοσσό 658π. και Άρη 634π.) , στα ριμπάουντ είμαστε ευάλωτοι, από το transition game δεν έχουμε βοήθειες, και γενικά επικρατεί χαμηλότατο επίπεδο συνεργασιών.
Ο (Κερκυραίος) κόουτς Μέξας, δήλωσε μετά το ‘ναυάγιο’ στο Αλεξάνδρειο, ότι: «έχουμε θέματα»
Κι εγώ που δεν είμαι προπονητής, αλλά διαθέτω τις στοιχειώδεις γνώσεις του αθλήματος, καταλαβαίνω ότι η ομάδα είναι εγκλωβισμένη!
Πριν έρθει το καταστροφικό …βραχυκύκλωμα, αν έχει αντιληφθεί ο καλός ο …νοικοκύρης κάτι ύποπτο στα …καλώδια καλεί άμεσα τον …ηλεκτρολόγο!
σ.σ.: Όπου εμφανίζονται αποσιωπητικά (…), ο καθένας αναγνώστης ας βάλει τη δική του ερμηνεία.
Εγώ από τη διαδρομή μου (προσωπική, επαγγελματική, οικογενειακή) έχω διδαχθεί, πως όταν προκύπτουν θέματα, φροντίζω για την άμεση επίλυσή τους.
Ως επίλογο, προς όλους που διάβασαν αυτές τις πονεμένες διαπιστώσεις και προσωπικά τον καθένα, επιτρέψτε να ευχηθώ, ειρήνη και αγάπη στις οικογένειές τους.
Ευχαριστώ για το χώρο που διαθέσατε για να με φιλοξενήσετε…
υ.γ.: Σε ποιον αγώνα θα ντεμπουτάρει ο καλαθοσφαιριστή της ομάδας μας Σχορτσιανίτης ή έχουμε … ‘θέμα’ και με τον Σοφοκλή;
Τα σεβάσματά μου.
Καλαμπάκα, 31-12-2017
Χρήστος Α. Πίσσας