Εξόρμηση στα Μετέωρα από τον ΣΠΟΡΤ

Meteora14Εκαναν μια όμορφη εξόρμηση στα Μετέωρα

 

Πολλές φορές η περιοχή των Μετεώρων μας έχει προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στις περιπτώσεις που λόγω κακοκαιρίας αναβάλλουμε μια προγραμματισμένη δράση για κάπου πιο μακριά και πιο ψηλά. Έτσι και την περασμένη Κυριακή που η βροχή δεν μας επέτρεψε να βαδίσουμε στον Ίταμο των ανατολικών Αγράφων.

Χωρίς να έχουμε κάποια συγκεκριμένη πορεία κατά νου, ξεκινάμε από το γήπεδο του Καστρακίου και ανηφορίζουμε στους λόφους πάνω από το παλιό στρατόπεδο. Αποφεύγοντας τον χωματόδρομο βαδίζουμε στην κορυφογραμμή που σημαδεύεται από παλιές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου, κάτω από συνεχές ψιλόβροχο. Υπερυψωμένες σκοπιές, υπόγειες αποθήκες, σκέπαστρα και τολ αχρηστευμένα πια, σιγά σιγά γίνονται ένα με το τοπίο. Κάπου – κάπου μερικές ηλιαχτίδες ξεμυτίζουν από τα βαριά μαύρα σύννεφα φωτίζοντας υποβλητικά την γύρω αγροτική περιοχή.

Διαγράφοντας ένα τόξο επιστρέουμε στον αγροτικό δρόμο που κινείται παράλληλα με τη ροή του ρέματος. Δεξιά μας τα θεόρατα βράχια της δυτικής πλευράς των Μετεώρων, χαμένα στην αχλή. Είναι πάντα ξεχωριστές οι μέρες της ομίχλης στην περιοχή αυτή.

Ο δρόμος μας στη συνέχεια συναντά τον πρόσφατα ασφαλτοστρωμένο που έρχεται από την περιοχή της Βλαχάβας. Τον αφήνουμε και περνάμε απέναντι ανηφορίζοντας στο δάσος με τις βελανιδιές. Περνάμε κάτω από το «Πιστό Λιθάρι» και την «Κρεμή Πέτρα» βαδίζοντας προς την «Ντούπιανη». Φτάνοντας στο ψηλότερο σημείο της διαδρομής βρίσκουμε πέρασμα ανάμεσα στα βράχια και κάτι σαν μονοπάτι που οδηγεί μέσα από ένα δάσος βράχων σε ποιο άραγε σημείο; Να κάτι που πρέπει να ανακαλύψουμε, κάποια άλλη μέρα σίγουρα αφού τώρα τα βράχια γλιστρούν και κάθε απόπειρα είναι παρακινδυνευμένη.

Κατηφορίζουμε προς την αφετηρία μας βαδίζοντας σε ευθεία πάνω σε ήπιους λόφους για να ολοκληρώσουμε μια χαλαρή πορεία δυόμισι περίπου ωρών.