Κωνσταντουδάκης: «Σκανδαλώδης κατακύρωση του γκολ του ΠΑΟΚ»

faidwn

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Φαίδων Κωνσταντουδάκης αναφέρθηκε στο απίστευτο 1-2 και τον Φωτιά.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Φαίδων Κωνσταντουδάκης, από τις πιο έγκυρες πένες της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας, στην στήλη του στο α-sports.gr «Από το Α έως το Ω» αναφέρθηκε εκτενώς στην κατακύρωση του γκολ του Μάτος στα Τρίκαλα αλλά και στον γνωστό και μη εξαιρετέο διαιτητή Φωτιά.

 

Αναλυτικά στον πρόλογο του σημειώνει:

 

(*) Έβαλε ο Φωτιάς (Πέλλας), σε συνεργασία με τον βοηθό Ιορδάνη Δημητριάδη (Καστοριάς), στον αγώνα των Τρικάλων, με σκανδαλώδη κατακύρωση του 2ου γκολ, που λόγω 1-1, ως το 58’, πράγματι ήταν «το κομβικό γεγονός» , από το οποίο προκλήθηκε το τελικό «1-5»!

 

Στην συνέχεια:
Ένα παραφουσκωμένο μπαλόνι…

ΒΓΗΚΕ μπόλικο ψαχνό από το Τρίκαλα- ΠΑΟΚ 1-5, με το α’ ημίχρονο να έχει λήξει 1-1, με τον Λεον Μάτος να ανοίγει το σκορ στο 5’ και ο τηλεπεριγραφέας στην αρχή να νομίζει, πως η Βεροιώτης βοηθός, ο Ιωάννης Καραγκιζόπουλος έχει υποδείξει οφσάιντ. Σιγά, ότι θα τον ακολουθούσε ο Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας και απασχολούμενος στο ΑΠΘ) ακόμη κι αν είχε σηκώσει τη σημαιούλα του. Γιατί είδαμε τι έγινε στο 58’, στο δεύτερο γκολ, που πολύ σωστά ο προπονητής της γηπεδούχος το αποκάλεσε «κομβικό γεγονός, που καθόρισε το αποτέλεσμα του αγώνα»…

*** Λίγες ημέρες μετά το δίδυμο Διαμαντόπουλου (Αρκαδίας) – Κουντουρέλη (Μυτιληνιός, αποσπασμένος στην Αθήνα) με το σκάνδαλο της ακύρωσης του γκολ- Γκρτζέλτσακ και αντί για Πλατανιάς- ΠΑΟΚ 1-0, είχαμε το τελικό 0-1, με το παρόμοιο γκολ, που πέτυχε ο Μαλεζάς, στο 56΄! ΄Ητοι με διαφορά μόλις 2 λεπτών από το 2ο του Μάτος, στα Τρίκαλα, όπου είχαμε τους Φωτιά- Δημητριάδη!

*** Δίδυμα διαιτητικά ή και τριπλέτες, παραγωγής της βασσαρικής ΚΕΔ, που χαρίζουν πρωταθληματικές νίκες και κυπελλικές προκρίσεις στον εκπρόσωπό του καθεστώτος-Ιβάν.

*** Το τελικό «1-5» δεν αποδίδει αγωνιστική δικαιοσύνη. Πρόκειται για ένα χριστουγεννιάτικο παραφουσκωμένο μπαλόνι…

 

 

ΔΕΝ ήταν κακό, αν έλεγε κι αυτό, ο περιγραφέας του αγώνα Τρικάλων- ΠΑΟΚ, κατά τον πρόλογο του. Δηλαδή, πως ο διαιτητής Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας) εργάζεται κι αυτός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης . Άλλωστε δεν είναι μυστικό, ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είναι υπό την ίδια επαγγελματική στέγη με τον αγωνιστικά «αλήστου μνήμης» Κύζα, που έβαλε πέρσι το αγκωνάρι του, για να κατακτήσει το κύπελλο η «ασπρόμαυρη» ομάδα. Ούτε, πως το ΑΠΘ συμπεριλαμβάνεται στην ευρεία επιχειρηματική δραστηριότητα του Ιβάν, με την εγκατάσταση έδρας, στην οποία διδάσκεται η ρωσική γλώσσα και όποιος θα εξασφαλίζει την αποφοίτηση αυτόματα θα προσλαμβάνεται σε δουλειά του Σαββίδη…

*** Ότι ο Εδεσσαίος Φωτιάς είναι επιστήμονας, έχει σπουδάσει στο Λονδίνο, για εξερεύνηση διαστημικών προγραμμάτων και κάτοχος τριών ξένων γλωσσών, το ακούμε κάθε φορά, που σφυρίζει σε αγώνα, τον οποίο μεταδίδει η τηλεόραση. Θαρρείς και μοιράζει φυλλάδιο, με το βιογραφικό του, το ασφαλώς εντυπωσιακό –και ξέρετε κάτι; Με τέτοια μόρφωση, τι την θέλει ή αλλιώς τι την χρειάζεται… τη διαιτητική παραμόρφωση;

 

Για να κουκουλωθεί το σκάρτο!

ΜΕΓΑΣ (και) ηθοποιός ο Λουτσέσκου. Δεν απάντησε την αλήθεια, γιατί πανηγύρισε το γκολ του Μπίσεσβαρ σαν να ήταν… του Ενρίκε στα Τρίκαλα.

*** Εμείς θα τον ξεσκεπάσουμε, γιατί κατά την έκφραση «έκανε σαν τρελός», από την χαρά του. Γιατί με το γκολ αυτό ξεπεράστηκε το δεύτερο, το σκάρτο, το δώρο Φωτιά- Δημητριάδη.

 

Και ο Φωτιάς «τον την άναψε»!

ΠΡΩΤΗ διαμαρτυρία του κόουτς Σωτήρη Αντωνίου, κατά διαιτητή και Δημητριάδη ήταν στο 41΄, όταν… «με αλχημεία» ένα καταφανέστατο φάουλ του Βαρελά στον Κάπο καταλογίστηκε με αντιστροφή. Και ο παίκτης-θύμα διαμαρτυρήθηκε και ο Φωτιάς «του την άναψε», με κίτρινη κάρτα!

***Τα στατιστικά του αγώνα: Τελικές ενέργειες 5(1(- 21 (11), στο α’ ημίχρονο 2(1)-8(4). Αποκρούσεις 6-0 (3-0), κόρνερ 1-7 (1-3).

*** Ο Τόμιτς με τη λήξη ζήτησε και πήρε την φανέλα του Κάμπος, που έδειξε, ότι ευχαριστήθηκε, από την προτίμηση του αντιπάλου του.

*** Ο Ραζβάν φορούσε ένα μπουφόν με πολύ εντυπωσιακό, πλούσιο, γιακά από γούνα. Ο κόουτς… δεν φοβάται μήπως του επιτεθούν οι φιλόζωοι, όπως συνέβη στην σύζυγο του Κριστιάνο!

*** Ο Παντελής Κωνσταντινίδης συγχάρηκε ιδιαίτερα τον Κάμπος, γιατί πέτυχε το 4ο γκολ, στο 80’.

***Από κόρνερ ο νικητής πέτυχε δύο γκολ (το δεύτερο και το πέμπτο). Από τα προτερήματα του ΠΑΟΚ τα «με στημένη τη μπάλα». Οι Πέλκας και Βιεϊρίνια οι βασικοί εκτελεστές.

 


Φ
ΩΤΙΑ στα Σαββατόβραδα», λέει το άσμα με την αμίμητη Άντζελα Δημητρίου (σε στίχους Μάριου Κουφιανάκη, μουσική Γιώργου Γεωργόπουλου). Υπάρχει και «Φωτιά στα Τριτόβραδα…»! Την έβαλε ο ομώνυμος διαιτητής, από την Ένωση Πέλλας! Φωτιάς όνομα και πράμα. Πολύ γνωστός και πριν από αυτό, το κυπελλικό του ΠΑΟΚ, στα Τρίκαλα. Αν δεν μας ξεγελάει το θυμητικό μας αυτός ήταν, που καταλόγισε «πέναλτι» στις καθυστερήσεις, σε φάση μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με τον Ράφικ Τζιμπούρ να πέφτει τόσο πολύ από μόνος του, που… ο εφευρέτης της βουτιάς στο χορτάρι, ο Γιώργος Καραγκούνης, απορίας άξιο που δεν του έκανε μήνυση για δυσφήμιση του είδους! Με αυτό το «πέναλτι» νίκησε ο Άρης σε ένα εντός έδρας περσινό ματς, αλλά δεν ήταν αρκετό για την άνοδο της ομάδας του ιστορικού συλλόγου! ** Δεν του αφαίρεσαν την σφυρίκτρα εκείνη, την ίδια, ημέρα, ίσως γιατί προπαγανδίζεται σε απίθανο βαθμό, ότι «είναι επιστήμονας κ.λ.π», ενώ όσο πιο αθόρυβα ή καθόλου ξεπερνιέται, ότι απασχολείται στο ΑΠΘ.** Δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία, με το που ανακοινώθηκε το όνομα του, από τους ορισμούς της βασσαρικής ΚΕΔ, ότι στα Τρίκαλα «θα τάκανε στάχτη και θρύψαλα», για να εξασφάλιζε μονομιάς ο ΠΑΟΚ την πρόκριση…

 

Είχε χίλια δίκια ο κόουτς

ΧΩΡΙΣ δόση υπερβολής οι δηλώσεις, που έκανε ο Σωτήρης Αντωνίου, κόουτς των Τρικάλων, μετά τη λήξη του 5-1 από τον ΠΑΟΚ, είναι από τις πιο εύστοχες, τις πιο ακριβείς στην απεικόνιση της πραγματικότητας, από όσες έχουν γίνει τουλάχιστο στον τελευταίο μήνα του 2017!

*** Συμφωνούμε απολυτότατα με τον τεχνικό, ότι ο αγώνας αντέχει για κριτική μόνο για την πρώτη ώρα παιχνιδιού. Δηλαδή ως το σημείο (58΄), που ο διαιτητής Φωτιάς και ο Καστοριανός βοηθός, Ιορδάνης Δημητριάδης, από κοινού (κατά τον Αντωνίου) έκαναν χριστουγεννιάτικο δώρο στον ΠΑΟΚ …το «γκολ» με βουτιά αλά-χάντμπολ, στην πλάτη του Βέρτζου, από τον Λεόν Μάτος!* Ως τότε το ματς ήταν ισορροπημένο και τα Τρίκαλα κοιτούσαν στα μάτια τον ΠΑΟΚ ** Όμως, μετά την σκανδαλώδη διαιτητική απόφαση, «οι παίκτες μου απογοητεύτηκαν, «άδειασαν» και παράτησαν το υπόλοιπο του αγώνα», υπογράμμισε ο Σωτήρης Αντωνίου . Είχε όλα τα δίκια με το μέρος του , ότι το σκορ τεντώθηκε σε 5-1 ήταν επακόλουθο της κατάφωρης αδικίας του «58΄»… Τα Τρίκαλα δικαιολογημένα «ήταν παρόντα» στο τερέν, όσο διαρκούσε το 1-1 και για το οποίο είχαν ελπίδες είτε να επαναλάμβαναν την ισοπαλία, στο αντίστοιχο περσινό ματς. ΄Η αυτοί να σημείωναν (φυσικά κανονικότατο) δεύτερο γκολ, αξιοποιώντας την ανωτερότητα του σκόρερ της ισοφάρισης (15΄) Ξενοφώντα Πάνου σε βάρος του σκληρού και άτεχνου Δεληγιαννίδη (δεξιοπόδαρου, που χρησιμοποιείται στο αριστερό άκρο).