Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΤΟΠΙΚΑ - ΑΓΟΡΑ » ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ » Βασιλειάδης: «Κάθε σκιά οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη»!

Βασιλειάδης: «Κάθε σκιά οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη»!

imagehandler2_0Τι είπε για την ΕΠΟ και τα οικονομικά στον αθλητισμό.

 

Στην Βουλή μίλησε την Τρίτη 12/12 ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2018.

Με την ομιλία του, αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία, μίλησε για έξοδο από τα μνημόνια εντός του έτους και εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην αντιπολίτευση για τις πολιτικές του παρελθόντος.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης στον αθλητισμό, μίλησε για οικονομική εξυγίανση στα αθλητικά κέντρα, για τις υποδομές και για τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ΕΠΟ, λέγοντας: «Κάθε σκιά οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, μπαίνουν κανόνες σε σκοτεινά συστήματα διακυβέρνησης. Μπήκαν κανόνες στην ΕΠΟ, διασφαλίσαμε την εποπτεία των διεθνών οργανισμών απέναντι σε ένα σκοτεινό σύστημα εξουσίας και είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την ισονομία και τη νομιμότητα».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Βασιλειάδης για το έργο της κυβέρνησης στον αθλητισμό:

«Κρατώντας χαμηλά τις δαπάνες της κεντρικής υπηρεσίας καταφέρνουμε να κρατάμε για δεύτερη συνεχή χρονιά, σταθερές αρχικά τις μεταβιβαστικές πληρωμές προς τους εποπτευόμενους φορείς, τις ομοσπονδίες και τα εθνικά αθλητικά κέντρα. Σταθερές στο ύψος της ολυμπιακής χρονιάς του 2016, με τις προβλέψεις που κάνουμε στη ΓΓΑ να δείχνουν ότι στο τέλος του έτους θα μπορούμε να μιλάμε για μία αύξηση των χρηματικών ροών προς τις ομοσπονδίες η οποία θα είναι της τάξης του 5% έως 10%. Κι αυτό γιατί αρχίζει και αποδίδει καρπούς η προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης των ΕΑΚ που σε συνδυασμό με τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα μας οδηγούν χρόνο με το χρόνο όχι μόνο στην εξοικονόμηση πόρων και την οικονομική εξυγίανση, αλλά και στις σοβαρές παρεμβάσεις στις υποδομές μας αυτές. Υποδομές οι οποίες ήταν αφημένες στη μοίρα τους και καταβάλλουμε μια τιτάνια προσπάθεια, ένα μεγάλο αγώνα να τις καταστήσουμε ασφαλείς για τους αθλητές μας, τα παιδιά μας για την ελληνική κοινωνία.

Μήνα με τον μήνα εξοφλούμε τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. Συσσωρευμένα χρέη ετών που γράφτηκαν στο χιόνι από τους δήθεν εξυγιαντές της οικονομικής ζωής και τιμητές αυτής της κυβέρνησης. Μόνο πέρυσι καταβάλαμε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ σε ληξιπρόθεσμα χρέη των σταδίων ενώ για ακόμη μία χρονιά κληθήκαμε να πληρώσουμε 4 εκατ. ευρώ σε δικαστικές αποφάσεις της εποποιίας σας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Με την εξυγίανση των οικονομικών και την αύξηση του ΠΔΕ της ΓΓΑ προχωράμε στις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στα ΕΑΚ. Ήδη τα βοηθητικά γήπεδα και ο στίβος του Καυτανζογλείου αποτελούν σημείο αναφοράς για τον ελληνικό στίβο, προχωρούν οι παρεμβάσεις στα παρατημένα ΕΑΚ της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους εκεί Δήμους και την Περιφέρεια, ενώ προχωρούν οι παρεμβάσεις σε Γιάννενα, Ναύπακτο, Κέρκυρα και Κομοτηνή. Μεγάλες παρεμβάσεις στην Κρήτη σε έργα που αποτελούν ορόσημο της ανικανότητας και της διαφθοράς της αντιπολίτευσης, όπως το κολυμβητήριο των Χανίων.

Στο ΣΕΦ είμαστε στο τελικό στάδιο της εκπόνησης του σχεδίου ανάπλασης όλου του ακινήτου. Αφού καταφέραμε και ανακτήσαμε την κυριότητα του περιβάλλοντος χώρου, εκπονούμε ολοκληρωμένο πλάνο για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, αθλητικού, κοινωνικού και οικονομικού πόλου που θα αποτελεί ορόσημο για την περιοχή. Ενός πόλου που θα είναι οικονομικά αυτάρκης, καθώς ήδη για το 2018 υπολογίζουμε ότι θα αυτοχρηματοδοτηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε η κρατική επιχορήγηση να μειωθεί σε ποσοστό από 30% έως 50%. Κι αυτό χωρίς επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων και των σωματείων της περιοχής ή έκπτωσης στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στο ΟΑΚΑ είμαστε στη φάση δημιουργίας ολοκληρωμένου business plan σε συνεργασία με το υπερταμείο το οποίο κινείται στην κατεύθυνση αξιοποίησης των αθλητικών υποδομών, διασφάλισης των εθνικών μας ομάδων και ομοσπονδιών και δημιουργίας πόλων μαζικού αθλητισμού ταυτόχρονα με την προσπάθεια εξεύρεσης λύσεων για τα θέματα στέγασης μεγάλων ομάδων της Αττικής.

Σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και στο πλαίσιο του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων που αυτή εδώ η κυβέρνηση έφερε, προχωράμε άμεσα στην καταγραφή όλων των προβλημάτων των μεγάλων αθλητικών υποδομών της χώρας με σκοπό τις άμεσες παρεμβάσεις, ώστε να διασφαλίσουμε τη λειτουργία τους για πρώτη φορά σε καθεστώς νομιμότητας και ασφάλειας.

Για τις ομοσπονδίες μας, οι οποίες δίνουν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν όρθιο τον ελληνικό αθλητισμό, διατηρούμε όπως προείπα για τρίτη χρονιά ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον, το οποίο σε συνδυασμό με τις θεσμικές παρεμβάσεις που γίνονται θα μπορέσει να διασφαλίσει ένα καθεστώς ήρεμου σχεδιασμού. Αναμφισβήτητα πιεσμένου, αλλά χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Με τις ρυθμίσεις χρεών, με τον εξορθολογισμό των μισθωμάτων, δημιουργούμε το δημοσιονομικό αυτό περιθώριο για να ανασάνουν και οι επιτυχίες αυτού του καλοκαιριού δείχνουν ότι σιγά σιγά καταφέρνουμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας.

Την ίδια στιγμή και εντός των επόμενων 10 ημερών προχωράμε στην καταβολή των πριμ για τις επιτυχίες των αθλητών μας, για τα έτη 2013, 2014 και το μεγαλύτερο μέρος του 2015, με σκοπό εντός του 2018 να υπάρξει η ολοσχερής εξόφληση για τους ανθρώπους που κρατούν τη σημαία της χώρας ψηλά, δίνοντας μας χαμόγελα. Χαμόγελα για το μέλλον που έρχεται και είναι στα χέρια μας να το κάνουμε αντάξιο του λαού μας και της ιστορία της πατρίδας μας. Και όλα αυτά τα πετυχαίνουμε με τη σωστή οικονομική διαχείριση και την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας κόντρα στις Κασσάνδρες μίας μοιρολατρικής και διαπλεκόμενης αντιπολίτευσης.

Έλαχε σε εμάς να σηκώσουμε τη χώρα από την αφάνεια και την ανυποληψία που το κλεπτοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης, την είχε ρίξει. Κάθε σκιά οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, μπαίνουν κανόνες σε σκοτεινά συστήματα διακυβέρνησης. Μπήκαν κανόνες στην ΕΠΟ, διασφαλίσαμε την εποπτεία των διεθνών οργανισμών απέναντι σε ένα σκοτεινό σύστημα εξουσίας και είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την ισονομία και τη νομιμότητα. Με τις παρεμβάσεις που έρχονται για τις ομοσπονδίες, για τη διακυβέρνησή τους, για την οικονομική λογοδοσία και διαφάνεια με τον έλεγχο από τη γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, ανοίγουμε μία νέα σελίδα στον ελληνικό αθλητισμό.

Παράλληλα με τη χρηστή διαχείριση του ΠΔΕ, με τα 85 έργα που τρέχουν ανά την Επικράτεια, έργα ουσίας και όχι κορδέλας, αλλάζουμε τον αθλητικό χάρτη της χώρας. Προχθές στο Αγρίνιο εγκαινιάσαμε ένα έργο φάντασμα. Ένα έργο που εξαγγέλθηκε το 1995, εντάχθηκε στο ΠΔΕ το 1996 και παρέμεινε, αφού έγιναν οι πρώτες εργασίες, άμορφο και παρατημένο. Καταδεικνύοντας τον πολιτικό σχεδιασμό που ουδέποτε υπήρξε σε αυτήν εδώ τη χώρα. Μνημείο ανικανότητας και παλαιοκομματισμού. Σε μια σειρά έργων φαντασμάτων, διάσπαρτα στην Επικράτεια, όπως το κλειστό της Παιανίας. Με θολό ιδιοκτησιακό, χωρίς άδειες, χωρίς ένα νόμιμο έγγραφο, με ανοιχτά χρέη, αλλά εξοφλημένους τους φίλους εργολάβους και σίγουρα στάχτη στα μάτια μιας εφήμερης εκλογικής πελατείας».

Συντάκτης

Άρθρα : 18579
Scroll to top