Τρώμε πριν τη γυμναστική; Ναι ή όχι

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα έχει να κάνει με το κατά πόσο θέλουμε να χάσουμε λίπος ή μας ενδιαφέρει απλώς το αδυνάτισμα με αδυνατιστικά προϊόντα www.my-pharmacy.gr/tag/adunatistika-proionta χωρίς αυτό να συνδυάζεται με την εξωτερική μας εμφάνιση σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Αν ο πρωταρχικός στόχος είναι να χάσουμε λίπος, τότε δεν πρέπει να καταναλώνουμε τροφή πριν το πρόγραμμα γυμναστικής, αφού με αυτόν τον τρόπο οι μύες θα πάρουν ενέργεια από τους υδατάνθρακες (μυϊκό γλυκογόνο, γλυκόζη αίματος) και δε θα έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Σε περίπτωση που γυμναστούμε χωρίς να έχουμε καταναλώσει κάποια τροφή, ο οργανισμός δε θα έχει σημαντικά αποθέματα υδατανθράκων και θα αναγκαστεί να πάρει την ενέργεια που θέλει από το αποθηκευμένο λίπος και το σώμα θα αδυνατίσει πιο εύκολα.

Όλα αυτά έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό και με το χρονικό διάστημα που επιλέγουμε να γυμναστούμε. Έτσι, η πρωινή γυμναστική μας βοηθάει να «κάψουμε» λίπος εφόσον γίνει πριν φάμε πρωινό και αφού έχουμε καταναλώσει ένα αποτοξινωτικό ρόφημα ή αφέψημα. Αντίθετα, αν επιλέξουμε να γυμναστούμε το απόγευμα, θα πρέπει να έχουμε χωνέψει καλά το μεσημεριανό γεύμα και θα μπορούσαμε να φάμε μια ενεργειακή μπάρα ή λίγη σοκολάτα που θα μας δώσει επιπλέον ενέργεια για να ασκηθούμε πιο έντονα.

Όλα αυτά θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη και να συζητηθούν με ένα γυμναστή, ο οποίος θα μας βοηθήσει σημαντικά, δίνοντας μας το κατάλληλο πρόγραμμα εκγύμνασης, ανάλογα πάντα με τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις που έχει ο καθένας.