Πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν κάποιο γονιδιακό πρόβλημα και παρ’ όλα αυτά παρουσιάζουν αυξημένο βάρος και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Το αδυνάτισμα κοιλιά www.ifarmacy.gr/tag/adunatisma-koilia σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν κόψουν τις κακές συνήθειες που το προκάλεσαν.

Υπάρχουν άτομα, τα οποία τρώνε πολύ γιατί βαριούνται και δεν έχουν τι άλλο να κάνουν. Επιλέγουν να παραμένουν κλεισμένοι σε ένα σπίτι και το ρίχνουν στο φαγητό. Με αυτόν τον τρόπο κάνουν διπλό κακό στους εαυτούς τους. Πρώτον παίρνουν βάρος απότομα και δεύτερον δεν ασκούνται καθόλου με αποτέλεσμα να παχαίνουν αρκετά. Έτσι, χαλάνε και την εξωτερική τους εμφάνιση.

Πρέπει να αποφύγουν την τηλεόραση και να σταματήσουν να παχαίνουν επειδή δεν μπορούν να καλύψουν διαφορετικά το δημιουργικό κενό που υπάρχει στη ζωή τους. Η λύση είναι να βρουν μερικές ενδιαφέρουσες ασχολίες ή να ξεκινήσουν κάποιο χόμπι που θα τους τραβήξει μακριά από το φαγητό.

Το διάβασμα ενός βιβλίου, η χειροτεχνία, το πλέξιμο, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και η ενασχόληση με κάποια μορφή τέχνης (ζωγραφική, μουσική) είναι μερικές προτεινόμενες λύσεις.

Άλλοι πάλι τρώνε πολύ γιατί βγαίνουν έξω σε καθημερινή βάση και δεν έχουν την ώρα ή τα χρήματα για να επιλέξουν πιο υγιεινά φαγητά. Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι μας το λόγο για τον οποίο βρισκόμαστε έξω. Η ψυχαγωγία ή η επικοινωνία με άλλους ανθρώπους δε χρειάζεται να συνοδεύεται πάντοτε με κατανάλωση φαγητού και ποτού.