Τροφές που μας αδυνατίζουν

Το αδυνάτισμα ποδιών www.ifarmacy.gr/tag/adunatisma-podiwn και του υπόλοιπου σώματος δεν είναι εύκολη υπόθεση για πάρα πολλούς ανθρώπους, αφού ελάχιστοι έχουν τη δυνατότητα να γυμναστούν με συστηματικό τρόπο, προκειμένου να διατηρήσουν τη φυσική κατάσταση και τη γραμμή τους σε καλά επίπεδα.

Για τα συγκεκριμένα άτομα μετρούν πολύ περισσότερο οι επιλογές που κάνουν στην καθημερινή διατροφή τους. Ας δούμε κάποιες τροφές που μας βοηθούν να χάσουμε κιλά και λίπος. Το ραπανάκι αυξάνει την παραγωγή πεπτικών εκκρίσεων. Έτσι, η τροφή μεταβολίζεται και απορροφάται γρήγορα και αποτελεσματικά. Περιέχει ασβέστιο, σίδηρο, βιταμίνη Β, βιταμίνη C, βήτα καροτίνη, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο, φολικό οξύ και ψευδάργυρο.

Το βερίκοκο έχει ελάχιστες θερμίδες και καθαρίζει το πεπτικό σύστημα. Ακόμη, έχει αποτοξινωτική δράση και απομακρύνει δραστικά τα κατάλοιπα από τον οργανισμό μας. Περιέχει ), φολικό οξύ, χαλκό, βιταμίνες (Β1,Β2,Β3, Β5, Β6, C), βήτα καροτίνη, ψευδάργυρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο και σίδηρο.

Η παπάγια περιέχει παπαΐνη. Πρόκειται για ένα ένζυμο που βοηθάει στην αφομοίωση της πρωτεΐνης, αλλά και στην καλύτερη χώνεψη, με αποτέλεσμα τον σωστό έλεγχο του βάρους. Περιέχει βιταμίνη C, βήτα καροτίνη, φώσφορο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο και ασβέστιο.

Ο τόνος περιέχει λιπαρά οξέα, τα οποία είναι απαραίτητα για την καύση του λίπους και για την ισορροπία του σακχάρου σε φυσιολογικά επίπεδα, Μειώνει τη λιγούρα. Περιέχει βιταμίνες (Β3, Β6, Β2, D,E, βιοτίνη), σελήνιο, ιώδιο, τρυπτοφάνη, ασβέστιο, πρωτεΐνη και λιπαρά οξέα. Συνδυάζεται με ρύζι και σαλάτες.