Μη σνομπάρετε τα μήλα

Τα μήλα είναι ένα φρούτο που θεωρείται απαραίτητο για όσους ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή. Προσφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας. Είναι κατάλληλα για όλους όσους έχουν ξεκινήσει το αδυνάτισμα και τη σύσφιξη ποδιών www.ifarmacy.gr/tag/susfiksi-podiwn και του υπόλοιπου σώματος.

Το συγκεκριμένο φρούτο προστατεύει τον οργανισμό από μια σειρά παθήσεων, αλλά χρειάζεται και η ανάλογη διατροφή. Δεν είναι τυχαίο πως καταναλώνεται από τους περισσότερους που ξεκινούν αδυνάτισμα. Ανήκει στην οικογένεια των ροδοειδών. Πρόκειται για ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, με μεγάλη θρεπτική αξία και πολλές ευεργετικές ιδιότητες.

Τα μήλα χρησιμοποιούνται σε κάθε είδος μαγειρικής, αλλά είναι καλύτερα να τρώγονται ωμά μαζί με τη φλούδα για να γίνεται καλύτερη λήψη των θρεπτικών ουσιών. Περιέχουν βιταμίνες C και Α και έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε πηκτίνη και φυτικές ίνες. Τα 100 γραμμάρια προσφέρουν σε 52 θερμίδες. Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες και μεγέθη που ικανοποιούν όλες τις γευστικές προτιμήσεις.

Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, όσον φορά το καλό πλύσιμο πριν τα φάμε. Οι πολυφαινόλες που περιέχουν, προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία. Οι διάφορες φυτικές τους ίνες και περισσότερο από όλες η πηκτίνη, ρυθμίζουν σωστά τη χοληστερόλη και προστατεύουν την καρδιά. Η κερκετίνη είναι το κυριότερο θρεπτικό τους στοιχείο και βρίσκεται σε μεγάλο ποσοστό στη φλούδα.

Τα μήλα βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών όπως αυτή του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ. Χρησιμεύουν ως βασικά στοιχεία σε διατροφές που συντελούν στην πρόληψη του καρκίνου και της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Τέλος, προκαλούν κορεσμό και φούσκωμα στο στομάχι.