Οργανωθείτε και αδυνατίστε πιο εύκολα

Υπάρχουν στιγμές σε καθημερινή βάση, όταν τα παιχνίδια του μυαλού και οι εικόνες που συνθέτει ο εγκέφαλός μας, μας αναγκάζουν να προβούμε σε άστοχες κινήσεις και επιλογές. Αυτό είναι ένα λάθος που συμβαίνει και σε όσους ακολουθούν κάποια δίαιτα, με στόχο το αδυνάτισμα κοιλιά https://www.mamacorner.gr/cat/adunatisma-koilia.

Ένα απλό παράδειγμα είναι οι τροφές που επιλέγουμε και κάποιες από αυτές τις αγοράζουμε εντελώς μηχανικά, επειδή μας τις πρότεινε κάποιος ή εξαιτίας μιας διαφήμισης. Σε άλλες περιπτώσεις βλέπουμε κάτι που μας τράβηξε την προσοχή και το αγοράζουμε ενστικτωδώς.

Η οργάνωση με τη δημιουργία μίας λίστας πριν από τα ψώνια σε σούπερ μάρκετ ή τη λαϊκή αγορά, θα μας βοηθήσει να αγοράσουμε μόνο όσα μας είναι πραγματικά απαραίτητα. Ας προτιμήσουμε το ψωμί ολικής άλεσης, από το κλασικό ή αυτό του τοστ, ενώ το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με τα δημητριακά. Ένα πακέτο ζελέ ή μια μαύρη σοκολάτα είναι οι καλύτερες επιλογές για γλυκό.

Τα άπαχα ψάρια όπως ο μπακαλιάρος, ο τόνος και η γλώσσα εντάσσονται στις περισσότερες δίαιτες, ενώ τόσο τα λαχανικά, όσο και τα φρούτα εποχής είναι απολύτως απαραίτητα. Όσον αφορά τα τυριά, η καλύτερη επιλογή είναι κάποιο κίτρινου τύπου με χαμηλά λιπαρά. Τέλος, από τη στιγμή που οι περισσότεροι χυμοί έχουν ζάχαρη, είναι προτιμότερο να φτιάξουμε ένα δικό μας με φυσικό τρόπο, ώστε να μειώσουμε τις θερμίδες και να προσλάβουμε περισσότερα θρεπτικά συστατικά.