Βασιλειάδης: “Οργανωμένη ομάδα τα Τρίκαλα”

Κώστας-Βασιλειάδης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο άσσος των Τρικάλων BC μίλησε στο Libero.

Ο 33χρονος γκαρντ των Τρικάλων BC αναφέρθηκε στη ζωή του στη θεσσαλική πόλη και την ομάδα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως θα πετύχει τους στόχους της στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League, τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, αλλά και την Εθνική που συμμετείχε στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Μίλησε, ακόμα, για τη συνύπαρξή του με τους καλούς φίλους του, Γιώργο Δέδα και Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Αναλυτικά όλα όσα είπε  στο Libero 107.4:

Για τη ζωή στα Τρίκαλα: «Η πόλη είναι πολύ όμορφη, ήρεμη και τώρα που ξεκινούν τα Χριστούγεννα σιγά σιγά γίνεται ακόμα πιο όμορφη. Είναι με τους ποδηλατοδρόμους της, σταματούν στις διαβάσεις να περάσουν οι πεζοί. Θα έρθω για διακοπές στη Θεσσαλονίκη και θα με… πατήσουν!».

Για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στα Τρίκαλα: «Είναι μια ομάδα που έχει στόχο κάθε χρόνο να σωθεί. Είναι αρκετά οργανωμένη, ο κόσμος είναι δίπλα. Οι άνθρωποι της πόλης έρχονται ακόμα και στις προπονήσεις. Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έχω γνωρίσει τα προηγούμενα χρόνια. Είναι όμορφα όμως, ήρεμα και πάνε όλα καλά μέχρι τώρα».

Για την ομάδα των Τρικάλων BC και τη σταθερή πορεία της, αγωνιστικά και οικονομικά, τα τελευταία χρόνια: «Από όσο ξέρω και μου έχουν πει τα παιδιά που ήταν εδώ και τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπάρχει κανένα θέμα με το οικονομικό παρά το μικρό μπάτζετ. Πάντα ήταν όλα τα χρήματα στην ώρα τους, ποτέ δεν υπήρχαν προβλήματα και τα παιδιά ήταν όλα πολύ συγκεντρωμένα στην προπόνηση, όπως γίνεται και τώρα. Νομίζω ότι δουλεύουμε πάρα πολύ καλά, υπάρχει ταλέντο και με Έλληνες και με Αμερικανούς. Είναι μια καλή μαγιά παικτών και πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της σεζόν θα κάνουμε αρκετές νίκες για να σωθεί η ομάδα».

Για το εάν η παραμονή είναι μίνιμουμ στόχος, με το ρόστερ και την εικόνα των Τρικάλων BC έως τώρα: «Ας ξεκινήσουμε με τον πρώτο στόχο, που είναι να σωθεί η ομάδα, να πάρει όσο πιο πολλές νίκες, όσο πιο νωρίς γίνεται και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, από τα πλέι οφ και τις ομάδες που είναι τελευταίες. Εντάξει, υπάρχουν δύο ομάδες που δεν έχουν νίκη ακόμα, αλλά θα είναι καλύτερες στην πορεία».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Basket League: «Είδαμε στην αρχή να γίνονται εκπλήξεις. Ο Κόροιβος κέρδισε τον Άρη, η ΑΕΚ έχασε μέσα στην έδρα του Άρη. Νομίζω ότι είναι πολύ ανταγωνιστικό και κάθε χρόνο θα γίνεται περισσότερο. Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες, που παίρνεις με πολύ λίγα χρήματα πλέον. Αυτό κάνει τις μικρές ομάδες να φέρνουν καλούς παίκτες και να γίνονται ακόμα πιο ανταγωνιστικές».

Για την εικόνα που έχει σχηματίσει από το φετινό ΠΑΟΚ, που τον αντιμετώπισε πριν από λίγο καιρό σε επίσημο παιχνίδι, αλλά και πρόσφατα σε φιλικό: «Στην αρχή, είπα ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός. Μια πολύ γεμάτη ομάδα, με καινούριο προπονητή, με καινούρια φιλοσοφία. Αυτό, χρειάζεται χρόνο. Έχω ξαναπεί ότι αυτή η ομάδα που έχει πολλούς καινούριους παίκτες και έναν καινούριο προπονητή χρειάζεται χρόνο. Νομίζω, όμως, ότι σιγά σιγά βελτιώνεται. Στο παιχνίδι που παίξαμε στο πρωτάθλημα, σε σχέση με το φιλικό που παίξαμε το Σάββατο, είδαμε ότι έχει φτιάξει η ομάδα τους. Ακόμα και με τις απουσίες. Ήταν πολύ καλή κίνηση, το ότι πήραν έναν τέτοιο πλέι μέικερ, όπως ο Γκος, με μεγάλη εμπειρία. Με σκορ, με πάσα, είναι πάρα πολύ καλός παίκτης και θα τους βοηθήσει πάρα πολύ».

Για τον Άρη και την παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο του: «Είναι σημαντικό αυτοί οι άνθρωποι, οι τόσο μεγάλοι παίκτες των προηγούμενων ετών, να ασχολούνται με το μπάσκετ. Το κάνει πιο όμορφο. Σίγουρα ήταν πάρα πολύ καλή κίνηση. Και σαν προπονητής, που είναι πολύ καλός, αλλά νομίζω ότι έγινε περισσότερο για τη συσπείρωση του κόσμου. Ο Άρης έχει κάποια προβλήματα, αλλά δεν… πέφτει ποτέ. Ο κόσμος του γεμίζει στο γήπεδο και βοηθάει να γίνεται πιο ανταγωνιστική η ομάδα και με τα προβλήματά της».

Για το εάν πλησίασε ποτέ κοντά στον Άρη: «Όχι, όχι… Είχαμε από πιο παλιά φιλικές σχέσεις με κάποιους ανθρώπους του Άρη, αλλά μέχρι εκεί. Αυτές οι φιλικές σχέσεις δεν έχουν καμία σχέση με το τι ομάδα είσαι, εάν θα πας σε μια ομάδα ή όχι».

Για την παρουσία της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019:«Επειδή έτυχε να δω μόνο το δεύτερο παιχνίδι και λίγο από το πρώτο, μου άρεσε πολύ η εθνική ομάδα. Τα παιδιά είχαν ενθουσιασμό, γούσταραν να παίξουν για την εθνική ομάδα και δεν ήταν με το ζόρι… Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά αυτά, να δείξουν ότι μπορούν να σταθούν στην Εθνική. Είναι πολύ δύσκολο να πεις για παράδειγμα ότι δεν θα πάει ο Καλάθης για να πάει ο Κόνιαρης. Ή ότι θα έρθει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και θα του πεις “όχι”, επειδή ένας άλλος παίκτης έβαζε στα προκριματικά 15 πόντους. Είναι κάποιοι παίκτες, οι οποίοι δεν μπορούν να λείπουν από την Εθνική και για αυτό ίσως λέγεται ότι είναι “καπαρωμένες” κάποιες θέσεις. Αλλά υπάρχουν και παίκτες, οι οποίοι μπορούν να μπουν. Μου αρέσει πάρα πολύ ο Γκίκας. Από τη φετινή πορεία με την ομάδα του, μου αρέσει πάρα πολύ, γιατί είναι ένας πολύ καλός πλέι μέικερ, πασέρ και σκόρερ. Νομίζω ότι από τους πόιντ γκαρντ μας λείπει λίγο αυτός ο τύπος παίκτη».

Για τη σημασία που έχει για έναν αθλητή να φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο: «Είναι τιμή για όλους μας. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό. Δεν υπάρχουν ούτε ομάδες ούτε χρήματα. Ακόμα κι αν κληθώ εγώ ξανά κάποια στιγμή, είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να μου γίνει, ακόμα και τώρα που έχω φτάσει σε μια ηλικία, έχω περάσει κι έρχονται οι νέοι από πίσω. Αλλά εάν τύχει ποτέ, πρέπει να είναι μεγάλη σου χαρά και τιμή».

Για την εικόνα της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, σε σχέση με το πρόσφατο Ευρωμπάσκετ: «Δεν ήμασταν μπροστά για να ξέρουμε τι έγινε ακριβώς στο Ευρωμπάσκετ. Ο κόσμος, όμως, δεν έχει καμία σχέση, αγαπάει την εθνική ομάδα, τα παιδιά που πηγαίνουν, όποιοι και αν είναι αυτοί, τους έχουν από πίσω τους και θα τους στηρίζουν πάντα, ακόμα κι αν χάνουν. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς. Και σαν παίκτες που παίζουμε και σαν φίλαθλοι, να είμαστε όλοι ενωμένοι και δίπλα στην εθνική ομάδα».

Για τη συνεργασία του με το Γιώργο Δέδα ως προπονητή για δεύτερη σεζόν, καθώς γνωρίζονται από την παιδική τους ηλικία: «Είναι διαφορετική η σχέση μας, λόγω του ότι έχουμε μεγαλώσει μαζί. Μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχουν αυτά, πρέπει να τον βλέπεις σαν προπονητή και να ακούς αυτά που σου λέει. Του πάει πάρα πολύ! Είναι πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο, δουλεύει πολύ και νομίζω θα γίνει ένας πολύ καλός προπονητής. Να τον έχετε στο μυαλό σας, γιατί πραγματικά είναι πάρα πολύ καλός, έχει γνώσεις για το μπάσκετ. Εμείς που είμαστε πιο σουτέρ κι επειδή ήταν και ο ίδιος πολύ καλός σούτερ, βλέπει το μάτι του. Κόβει…».

Για την κοινή παρουσία του με το Σοφοκλή Σχορτσανίτη και στα Τρίκαλα: «Είμαστε πολύ φίλοι και μαζί από τις μικρές εθνικές ομάδες, ακόμα και στο δωμάτιο, έχω μια διαφορετική σχέση μαζί του. Προσπαθεί να γυρίσει από το μεγάλο τραυματισμό που είχε στον αχίλλειο. Έχει ξεκινήσει προπονήσεις, σωματικά είναι πάρα πολύ καλά. Όταν τον είδα την πρώτη φορά τον ρώτησα πού είναι ο άλλος μισός και γελούσε! Το θέμα είναι ότι το φοβάται ακόμα το πόδι του. Είναι δύσκολο ύστερα από ενάμιση χρόνο να βγάλει μια προπόνηση, αλλά σιγά σιγά μπαίνει στο ρυθμό και, πρώτα ο Θεός να είναι καλά, θα βοηθήσει την ομάδα πάρα πολύ. Είναι ένα εκπληκτικό παιδί. Χρειάζεται στήριξη, εάν τον βοηθήσεις θα στα δώσει όλα. Εδώ στην ομάδα τον περιμένουν, έχουν πολλή υπομονή μαζί του, τον βοηθούν σε όλα εντός και εκτός γηπέδου και μόνο και μόνο από αυτό, θα τα δώσει όλα. Το βλέπω, μπαίνει μέσα στο γήπεδο και κάνει προπόνηση με όρεξη, που είναι πολύ σημαντικό».