Η Γκρέμιο κατέκτησε το Copa Libertadores

copa1Η Γκρέμιο νίκησε τη Λανούς και στο Μπουένος Άιρες

Η νέα βασίλισσα της Νοτίου Αμερικής είναι η Γκρέμιο, καθώς νίκησε τη Λανούς με 2-1 στο Μπουένος Άιρες και πανηγύρισε στην πρωτεύουσα της Αργεντινής την κατάκτηση του Copa Libertadores 2017.

Οι Βραζιλιάνοι είχαν επικρατήσει με 1-0 στο πρώτο ματς του Πόρτο Αλέγκρε, έτσι με συνολικό σκορ 3-1 πήραν το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία τους, επιστρέφοντας στο θρόνο μετά από 22 χρόνια. Θυμίζουμε πως το Copa Libertadores είναι το… Champions League της Νοτίου Αμερικής και η Γκρέμιο το είχε κατακτήσει πρώτη φορά το 1983 και δεύτερη το 1995.

Τρία χρόνια αργότερα από την ακαδημία ανέβηκε στην πρώτη ομάδα ο Ροναλντίνιο και πολύ πίστεψαν πως αυτός θα την οδηγήσει στο τρίτο τρόπαιο. Δεν τα κατάφερε τελικά μέχρι το 2001 που πήγε στην Παρί Σεν-Ζερμέν και τρόπαιο ήρθε 22 χρόνια μετά.

Ο πιο γνωστός παίκτης της Γκρέμιο στην Ευρώπη είναι ο Παραγουανός, Λούκας Μπάριος, ο μοναδικός που δεν είναι Βραζιλιάνος στην ομάδα. Έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης, αλλά δεν σκόραρε.

Ο Φερναντίνιο άνοιξε το σκορ στο 27′, έχοντας ξεκινήσει την προσπάθειά του πίσω απ’ το κέντρο, ενώ το 0-2 έκανε ο Λουάν, με τον 24άχρονο μεσοεπιθετικό να πετυχαίνει ένα τρομερό γκολ, πιθανότατα λίγο πριν πάρει μεταγραφή στην Ευρώπη.

Η Λανούς κατάφερε απλά να μειώσει με την εκτέλεση πέναλτι του Χοσέ Σαντ στο 72′, ενώ θυμίζουμε πως στον ημιτελικό είχε κάνει ανατροπή στο ίδιο σενάριο, καθώς η Ρίβερ Πλέιτ είχε νικήσει 1-0 στο πρώτο ματς και προηγήθηκε 2-0 στο “Estadio Ciudad de Lanús”. Οι γηπεδούχοι νίκησαν τελικά 4-2, αλλά στον τελικό είδαν την Γκρέμιο να γιορτάζει μέσα στην Αργεντινή.