Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ » ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ » Η F1 πήγε τα ESports σε άλλο επίπεδο

Η F1 πήγε τα ESports σε άλλο επίπεδο

DPZRjy3XcAM1mmIΟι διοργανωτές επιφύλαξαν  εκπλήξεις στους παίκτες.Η δυναμική των ESports μεγαλώνει μέρα με την ημέρα. Μαζί τους και η τεράστια οικονομική επένδυση που τα περιβάλει. Ο τζίρος χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα τα ESports ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ομοσπονδίες και οργανισμοί που μέχρι πριν από μερικά χρόνια λοιδορούσαν ή στην καλύτερη παρακολουθούσαν από απόσταση όσα γίνονταν τώρα τους κλείνουν το μάτι.

Τρανή απόδειξη των όσων σας περιγράφουμε παραπάνω είναι η σοβαρότητα με την οποία ασχολήθηκε η Formula 1 με το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 Esports. Όλοι οι αθλητές βρέθηκαν από νωρίς στο Άμπου Ντάμπι όπου και διεξήχθη η τελική φάση.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι διαγωνιζόμενοι πέρα από το δικό τους αγώνα και όλες τις ανέσεις που τις παρείχαν (θα τις διαπιστώσετε παρακάτω) είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλους τους οδηγούν της F1, να παρακολουθήσουν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και γενικότερα να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία.

 

* Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μαζί με τον Γερμανό Σβεν Ζούρνερ που διαγωνίσθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

ΠΩΣ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο αγώνας διεξήχθη ουσιαστικά σε τρεις γύρους. Στον πρώτο, ο οποίος ήταν και ο προκριματικός, συμμετείχαν περισσότεροι από 65.000 παίκτες από όλο τον κόσμο και σε όλες τις κονσόλες (υπολογιστή, XBox, Playstation 4).

Όλοι τους διαγωνίστηκαν στην πίστα της Μόντσα και σε αυτή της Σουζούκα. Από την ειδική βαθμολογία που προέκυψε 40 παίκτες πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά. Εκεί οι παίκτες χωρίστηκαν ανά δεκάδες και πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προκριματικοί γύροι στους οποίους γίνονταν δύο κούρσες στον κάθε έναν από αυτούς. Για παράδειγμα στην πρώτη σειρά οι παίκτες «έτρεξαν» στο Σίλβερστοουν και στο Ιντερλάγκος. Από τη βαθμολογία που προέκυπτε μετά το τέλος των δύο αγώνων οι πέντε πρώτοι από κάθε σειρά προκρίθηκαν στην τελική φάση.

Ο τελικός συμπεριλάμβανε τρεις αγώνες με τον πρωταθλητή να βγαίνει από την τελική βαθμολογία. Στην πίστα «Ζιλ Βιλνέβ» ο Βρετανός, Μπρέντον Λέιτ, ήταν ο νικητής, στο Σπα πρώτευσε ο Τσεμ Μπολουκμπασί με τον τελικό του Άμπου Ντάμπι να δίνει τον τίτλο στον Μπρέντον Λέιτ, ο οποίος έγινε ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μάλιστα, η απονομή έγινε στο πόντιουμ όπου την Κυριακή ανέβηκαν οι Μπότας, Χάμιλτον και Φέτελ…

Συντάκτης

Άρθρα : 18554
Scroll to top