Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ » Γνωριμία με το Λακρός στα Τρίκαλα!

Γνωριμία με το Λακρός στα Τρίκαλα!

thumbnail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η δεύτερη φάση της επιμόρφωσης για το Λακρός  έφτασε!

Κατά τη διάρκεια των πρώτων προπονήσεων τον περασμένο Ιούνιο μεταφέρθηκαν οι βασικές δεξιότητες σε παιδιά ηλικίας 10 χρονών και πάνω, χάρη στις συνδυασμένες προσπάθειες του Δήμου Τρικκαίων (με επικεφαλής τον Δήμαρχο κο Δημήτρη Παπαστεργίου και της Αντιδημάρχου κας  Έφης Λεβέντη), του κου Βασίλη Γεροδήμου, Επίτιμου Διδάκτορα Καθηγητή στη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, της προέδρου της ομάδας του ΑΟΤ Γυναικών κας Στέλλας Παπαχρήστου και του προπονητή κου Γεωργίου Λουλέ.

Οι βασικές αρχές του Λακρός διδάχτηκαν σε 4 διαφορετικές ομάδες νεαρών αθλητών καθώς και φοιτητών ΣΕΦΑΑ που επιδιώκουν Πτυχίο Φυσικής Αγωγής. Επιπλέον στην αίθουσα τύπου της Σχολής προβλήθηκαν αποσπάσματα από Κολλεγιακούς Αγώνες Λακρός Αντρών και Γυναικών.

Τον Ιούνιο έγινε επίσης επιμόρφωση σε αθλήτριες γυμνασίου και Λυκείου οι οποίες αποτελούν κομμάτι της Ποδοσφαιρικής Ομάδας Νεανίδων του ΑΟΤ. Τα κορίτσια αυτά αγάπησαν αμέσως το Λακρός και ήθελαν να μάθουν τα πάντα μέσα σε δυο μέρες!

Οι 4 ημέρες στα Τρίκαλα στα τέλη Ιουνίου  έδωσαν μια ξεκάθαρη όψη ενός κοινού που ζητά να μάθει και να διαγωνιστεί σε ένα εντελώς καινούργιο άθλημα. Ο ενθουσιασμός όλων των συμμετεχόντων ήταν προφανής. Είμαστε σε επαφή με όλους όσους συμμετείχαν στις προπονήσεις μας μέσω ενεργών «διαδικτυακών συνδέσμων», οι οποίοι θα συνεχίσουν να ενισχύουν οπτικά αυτά που διδάχτηκαν στη ΣΕΦΑΑ και στο Στάδιο της Κρηνίτσας.

Στην παρούσα φάση είναι ανάγκη να εκπαιδευτούν  α) τωρινοί και μελλοντικοί καθηγητές οι οποίοι θα μεταμορφωθούν σε προπονητές, β) αθλητές οι οποίοι θα μεταμορφωθούν σε παίκτες καθώς και γ) διαιτητές που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε ένα καινούργιο παιχνίδι.

Η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κα Βασιλική Κάκλα αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή ότι το πρόγραμμά αποτελεί μια θεαματική πρόκληση παροχής ευκαιριών με μακρόχρονα και εκπληκτικά αποτελέσματα, γι΄αυτό επιτρέπει και ενθαρρύνει τη συμμετοχή των καθηγητών Φυσικής Αγωγής στην επιμόρφωση. Το επιτελείο θα επιστρέφει κάθε χρόνο για ορισμένες προπονήσεις αλλά όπως είναι λογικό, δεν μπορούν οι ίδιοι να είμαστε παρόντες/-ούσες τις υπόλοιπες 50 εβδομάδες του έτους.

Προτείνεται λοιπόν:

• Επιμόρφωση την Παρασκευή το πρωί της 24ης Νοεμβρίου από τις 10.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι για τους ενδιαφερόμενους καθηγητές Φυσικής Αγωγής των Γυμνασίων και Λυκείων των Τρικάλων και φυσικά τους φοιτητές της ΣΕΦΑΑ.

• Ελεύθερες προπονήσεις το Σάββατο και την Κυριακή, 25 και 26 Νοεμβρίου, στο βοηθητικό γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων από τις 10.30 έως τις 14.00 για όλους όσους ενδιαφέρονται με προπονητές τους επιμορφωμένους πια καθηγητές και τη συμμετοχή των επιμορφωμένων κοριτσιών του ΑΟΤ σε ελεύθερες επιδείξεις- προπονήσεις. Ελεύθερη συμμετοχή για όλους.

  • Τελική φάση επιμόρφωσης των καθηγητών και των φοιτητών της ΣΕΦΑΑ στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου από τις 10 έως τις 14.00.

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων και την υποστήριξη της ΣΕΦΑΑ και της ΔΔΕ Τρικάλων από 24 Νοεμβρίου έως 27 Νοεμβρίου 2017.

Ανυπομονούμε για τη συνεργασία με σας όλους, τους νεαρούς αθλητές, φοιτητές και τους καθηγητές των Τρικάλων.

Cathy Samaras, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λακρός Γυναικών

Μαρία Σαμαρά, Υπεύθυνη Διοργάνωσης

Αυτό που πρέπει να κάνουμε λοιπόν όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε και θέλουμε να συμμετέχουμε είναι να εγγραφούμε ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.lacrosse.gr/

Εκεί θα βρούμε οδηγίες εγγραφής και θα πατήσουμε στα Upcoming Events (Προσεχείς Εκδηλώσεις) το Register now ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουμε δηλαδή αν είμαστε καθηγητές, φοιτητές, μαθητές, κλπ. Η εγγραφή θα βοηθήσει στην καταγραφή των ονομάτων έτσι ώστε να αποσταλεί το κατάλληλο ενημερωτικό υλικό πριν τις συναντήσεις καθώς και η αντίστοιχη πιστοποίηση συμμετοχής.

Μία νέα ευκαιρία παρουσιάζεται στους Τρικαλινούς που αγαπούν την πρωτοπορία!

Ας την εκμεταλλευτούμε και ας βοηθήσουμε τους νέους μας να βρουν καινούργιες διεξόδους. Εξάλλου μας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια ομάδα για το  παγκόσμιο Κύπελλο Λακρός του 2019 με Ελληνίδες αθλήτριες και δη Τρικαλινές!!!

 

 

Συντάκτης

Άρθρα : 17856
web: www.sportrikala.gr - E-mail: sportrikala@sportrikala.gr

© Sportrikala.gr | Κατασκευή ιστοσελίδας Plushost.gr

Scroll to top