Οι αριθμοί στο Τρίκαλα – Προμηθέας

Trikala-Promitheas1611172

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δύο στις δύο νίκες είχαν πέρυσι οι Πατρινοί

Στην περσινή σεζόν εξαντλείται η ιστορία των αναμετρήσεων των Τρικάλων BC Aries με τον Προμηθέα αφού ήταν και η παρθενική της ομάδας της Πάτρας στη Stoiximan.gr Basket League.

Ο Προμηθέας ωστόσο κατάφερε να κάνει το 2/2 νικώντας τόσο στην έδρα του, όσο και στα Τρίκαλα. Επιπλέον είχε κερδίσει στα Τρίκαλα και τον αγώνα κυπέλλου στην αρχή της σεζόν.

Στο αντίστοιχο παιχνίδι που έγινε για την περσινή Stoiximan.gr Basket League, στις 11 Μαρτίου, ο Προμηθέας κατάφερε να φύγει από τη θεσσαλική πόλη με τη νίκη. Επικράτησε με 67-62, προηγούμενος με 26-10 στην πρώτη περίοδο και αντέχοντας στην πίεση που του άσκησαν οι γηπεδούχοι που κατάφεραν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, προηγούμενοι με 58-56 στο 35΄.

Ο Λάκι Τζόουνς με 15 πόντους, έξι ριμπάουντ, τρεις ασίστ και ο Μουχάμεντ Φαγιέ είχε 14 πόντους και οχτώ ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι για τον Προμηθέα. Από την πλευρά των Τρικάλων BC Aries, ο Μπιρούτα με 11 και ο Μανωλόπουλος με 10 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ.

ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES

Τα σερί

*Με 11/11 βολές άρχισε το πρωτάθλημα ο Κώστας Βασιλειάδης που έχει τουλάχιστον δύο εύστοχα τρίποντα στα τρία προηγούμενα παιχνίδια των Τρικάλων BC Aries.

*Ένα κλέψιμο και τουλάχιστον μία ασίστ σε καθένα από τα πρώτα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος είχε ο Λαμόντ Μάρεϊ.

*Επτά κοψίματα στα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας του είχε ο Μάρκο Τέγιτς που έχει ένα τουλάχιστον επιθετικό ριμπάουντ σε κάθε ματς.

Tα ρεκόρ

*Με ένα εύστοχο τρίποντο ο Κώστας Βασιλειάδης θα γίνει ο 12ος της σχετικής λίστας της Stoiximan.gr Basket League προσπερνώντας τον Γιώργο Σιγάλα αφού αμφότεροι έχουν από 422. Απέχει δε, τέσσερα τρίποντα κι από την 11η θέση στην οποία είναι ο Νέστορας Κόμματος με 426.

*Επτά πόντους μακριά από τους 100 είναι ο Μιχάλης Λούντζης.

*Επτά κλεψίματα χωρίζουν τον Διαμαντή Σλαφτσάκη από τα 100.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Τα σερί

*Σε διψήφιο αριθμό πόντων έφτασε ο Μίλαν Μιλόσεβιτς και στα τρία τελευταία παιχνίδια του Προμηθέα.

*Ο Νίκος Γκίκας έχει συμπληρώσει στο πρωτάθλημα επτά συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον τέσσερις ασίστ.

*Ένα τουλάχιστον κλέψιμο σε καθένα από τα πρώτα πέντε ματς του πρωταθλήματος είχε ο Σον Έβανς

Τα ρεκόρ

*Με πέντε πόντους ο Αλεξάντερ Λίποβι θα φτάσει τους 300 στο ελληνικό πρωτάθλημα. *Ένα ριμπάουντ θα είναι αρκετό για τον Σταύρο Τουτζιαράκη ώστε να συμπληρώσει τα 300.

*Έξι πόντους μακριά από τους 600 στη Stoiximan.gr Basket League είναι ο Χρήστος Σαλούστρος.