Οριστικά εκτός μπαράζ ο Δώνης

Συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα ο Βασίλης Τοροσίδης.

Τάσος Δώνης έπεσε άσχημα σε μία φάση της προπόνησης και τραυματίστηκε στον αριστερό του ώμο, με το ιατρικό επιτελείο να γνωστοποιεί πως ο 21χρονος εξτρέμ θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου πέντε-έξι εβδομάδες.

Αμέσως του τοποθετήθηκε προστατευτικός νάρθηκας, τον οποίο διατήρησε το πρώτο δεκαήμερο. Τη Δευτέρα (30/10) υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και τα αποτελέσματα έδειξαν πως ναι μεν η κατάσταση παρουσίασε σημαντική βελτίωση, αλλά θα χρειαστεί να συνεχίσει το ατομικό πρόγραμμα με ασκήσεις ενδυνάμωσης για ακόμα δύο εβδομάδες προτού επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Στουτγκάρδης.

Συνεπώς, ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Μίχαελ Σκίμπε για τους δύο «τελικούς» με την Κροατία. Πλέον, με δεδομένες τις απουσίες του Πέτρου Μάνταλου και του Τάσου Δώνη, τα προβλήματα αυξάνονται στη μεσοεπιθετική γραμμή της «γαλανόλευκης».

Όσον αφορά την πορεία της αποθεραπείας του Βασίλη Τοροσίδη, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πληροφορείται καθημερινά για την κατάσταση του αρχηγού της Εθνικής ομάδας.

Ο άσος της Μπολόνια έχει υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στο δικέφαλο και συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα. Ασφαλείς εκτιμήσεις δεν μπορούν να γίνουν ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία ότι θα προλάβει τουλάχιστον τη ρεβάνς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Στην περίπτωση που δεν θα είναι διαθέσιμος ο «Τόρο», εναλλακτική λύση μπορεί να αποτελέσει ο Παναγιώτης Ρέτσος, που στα περισσότερα παιχνίδια με τη Λεβερκούζεν αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας.