Στο τέλος ο Κόροιβος και ο Άρης -αποτελέσματα στην basket league

182335Tα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής

Με τρίποντο του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στο 1.7” για το τέλος του αγώνα, ο Άρης ολοκλήρωσε την εντυπωσιακή ανατροπή και πήρε τη νίκη απέναντι στο Λαύριο Megabolt (71-70) για την 3η αγωνιστική της Basket League. Αυτή είναι η πρώτη νίκη των “κίτρινων” μακριά από το Nick Galis Hall, όπου μετρούσαν δύο ήττες από Κόροιβο και Νίμπουρκ.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο της κατάστασης για κάτι παραπάνω από τρεις περιόδους, εκμεταλλευόμενοι τις κακές επιθετικές επιλογές και την αστοχία του Άρη. Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη ήταν πιο συνεπείς στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Δημήτρης Κακλαμανάκης (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ) εξελίχθηκε σε… παράγοντα της αναμέτρησης για την ομάδα του, αφού ήταν σημείο αναφοράς κοντά στο καλάθι.

Όσο περνούσε η ώρα, το Λαύριο Megabolt έδειχνε όλο και πιο δυνατό, πιο κοντά στον “άσο”. Η διαφορά έφτασε στο +16 (55-39) στο 26ο λεπτό, ενώ διατηρήθηκε σε διψήφια επίπεδα (64-52) μέχρι το 34ο λεπτό. Στην τελική ευθεία όμως, ο Άρης έκανε αυτό που χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη. Αφενός γιατί άφησε στην άκρη τα περιφερειακά σουτ και εστίασε στις διεισδύσεις και την φθορά των φάουλ των αντιπάλων του, με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο να βάζει το σουτ της νίκης (για τρεις) στο 1.7” πριν από το τέλος.

Ύστερα από ένα ματς που έσπασαν… καρδιές, ο Κόροιβος Αμαλιάδας νίκησε 79-76 τον Κολοσσό Ρόδου, ο οποίος από την άλλη γνώρισε την πρώτη του ήττα στη φετινή Α1.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Καλαμπάκου ήταν ο Μάρκους Πόσλεϊ, ο οποίος πέτυχε πέντε αναπάντητους πόντους στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά και το κρίσιμο τρίποντο, στα 2’’ πριν τη λήξη, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Φωνάζουν οι Ροδίτες, καθώς στο τέλος υποστηρίζουν πως έγινε φάουλ στον Χάρις και στο τρίποντο που επιχείρησε για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

 

 

Στην 3η αγωνιστική της Basket League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Πανιώνιος-Προμηθέας 80-87
ΠΑΟΚ-Κύμη 94-83
Κόροιβος-Κολοσσός 79-76
ΑΕΚ-Ρέθυμνο 81-74
Λαύριο-Άρης .71-70…
ΓΣΛ Φάρος-Παναθηναϊκός (22/10, 17.00)
ΟΣΦΠ-Τρίκαλα ( 22/10, 17.30)