Διώξτε το μπούκωμα με φυσικό τρόπο

Το μπούκωμα στη μύτη έχει να κάνει ουσιαστικά με τη συμφόρηση, η οποία δημιουργείται στη ρινική κοιλότητα. Είναι αποτέλεσμα κάποιου κρυολογήματος ή κάποιας αλλεργίας και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι, οι οποίοι μπορούν να εφαρμοστούν από τον καθένα και την καθεμία, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση της ρινικής κοιλότητας. Καταναλώστε πιο πολλές πικάντικες τροφές, όπως κόκκινες πιπεριές, κρεμμύδια, τζίντζερ, τσίλι, πιπέρι καγιέν και σκόρδο, ώστε να διευκολύνετε τη ροή της βλέννας από τις ρινικές διόδους και να απαλλαγείτε από τη βουλωμένη μύτη.

Ακόμα, το έλαιο ευκαλύπτου είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες. Ρίξτε λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου σε ένα μαντίλι ή σε ένα μικρό κομμάτι ύφασμα, εισπνέοντας το άρωμά του. Αν θέλετε ρίξτε λίγες σταγόνες στο μαξιλάρι σας, κάτι που θα σας βοηθήσει και στον ύπνο σας.

Η κατανάλωση μελιού (2 κουταλάκια του γλυκού) σε τακτική βάση μπορεί να θεραπεύσει το πρόβλημα της βουλωμένης μύτης. Πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό με μέλι (2-3 κουταλάκια του γλυκού ή εναλλακτικά προσθέστε ικανή ποσότητα σε ζεστό γάλα ή κάποιο τσάι βοτάνων.

Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού (2 κουταλάκια του γλυκού), μαύρο πιπέρι (1/4 κουταλάκι του γλυκού) και μια πρέζα αλάτι και να το απλώσετε γύρω από τη ρινική περιοχή, ώστε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της βουλωμένης μύτης. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο πρόβλημα χρειάζεται υπομονή.