Κρεμμύδι, σκόρδο και τζίντζερ

Το σιρόπι για βήχα αποτελεί την πιο συνηθισμένη επιλογή μικρών και μεγάλων, για να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, αφού συμβάλλει στο να μειωθούν η διάρκεια και η ένταση του βήχα, αλλά και ο ερεθισμός και ο πόνος που τους προκαλεί.

Στην αγορά κυκλοφορούν δεκάδες σκευάσματα για την αντιμετώπιση του βήχα, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν τις σπιτικές συνταγές. Η θεραπεία με κρεμμύδι, το οποίο έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι απολυμαντικό και αντιφλεγμονώδες, ειδικά για το αναπνευστικό σύστημα.

Κόψτε στη μέση ένα κρεμμύδι και μυρίζοντας το άρωμά του, θα ανακουφιστείτε. Φτιάξετε τσάι με κρεμμύδι σε τέσσερα φλιτζάνια βρασμένο νερό. Πιείτε τρία φλιτζάνια την ημέρα από τσάι με μέλι, λεμόνι και τζίντζερ, ως συμπλήρωμα της θεραπείας.

Η θεραπεία με σκόρδο μπορεί να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Το σκόρδο έχει πολλές πολύτιμες ουσίες που το κάνουν να λειτουργεί ως φυσικό αντιβιοτικό. Κόψτε μία σκελίδα και να την φάτε ωμή ή να την προσθέσετε στις σαλάτες ή φτιάξετε τσάι με βραστό νερό, παρόμοια με την συνταγή για το κρεμμύδι.

Τέλος, για τη θεραπεία με γάλα και τζίντζερ θα χρειαστείτε μία μικρή φέτα από πιπερόριζα και ένα ποτήρι πολύ ζεστό γάλα. Το πρώτο από τα δυο συστατικά έχει αποχρεμπτικές ιδιότητες και μαζί με το γάλα που μαλακώνει το λαιμό, μπορεί να απομακρύνει τα φλέγματα που σας ενοχλούν τόσο πολύ. Είναι μία θεραπεία που ενδείκνυται κυρίως για εφαρμογή λίγο πριν κοιμηθείτε. Αναμειγνύετε τα δύο υλικά και πίνετε το ρόφημα όσο είναι ζεστό.