Ο Καζούο Ισιγκούρο κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Έχει γράψει συνολικά 8 βιβλία στην καριέρα του

 

Το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2017 κέρδισε ο Βρετανός συγγραφέας Καζούο Ισιγκούρο.

Όπως ανέφερε και η Σουηδική Ακαδημία ο Ισιγκούρο είναι ένας συγγραφέας «ο οποίος, σε νουβέλες εξαιρετικής συναισθηματικής δύναμης, έχει ξεδιπλώσει την άβυσσο κάτω από την απατηλή μας αίσθηση της σύνδεσής μας με τον κόσμο.»

«Είναι μια υπέροχη τιμή, κυρίως επειδή σημαίνει πως βρίσκομαι στα ίχνη των μεγαλύτερων συγγραφέων και αυτό είναι ένας καταπληκτικός έπαινος», δήλωσε στο BBC ο βρετανός συγγραφέας Καζούο Ισιγκούρο που τιμήθηκε σήμερα με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ελπίζει ότι το βραβείο Νόμπελ θα είναι μια δύναμη για το καλό. «Ο κόσμος βρίσκεται σε μια πολύ αβέβαιη στιγμή και ελπίζω πως όλα τα βραβεία Νόμπελ θα είναι μια δύναμη για κάτι θετικό στον κόσμο, όπως είναι αυτή τη στιγμή».

«Θα με συγκινούσε πολύ αν μπορούσα με κάποιο τρόπο να συνεισφέρω σ’ ένα κλίμα που θα συμβάλει σε μια θετική ατμόσφαιρα στους πολύ αβέβαιους καιρούς μας», τόνισε ακόμη ο νομπελίστας.

Έχει γράψει συνολικά 8 βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε πάνω από 40 γλώσσες.

Να σημειωθεί ότι το φετινό Νόμπελ Λογοτεχνίας συνοδεύεται από εννέα εκατομμύρια σουηδικές κορώνες.

Η βράβευσή του σηματοδοτεί την επιστροφή σε μια πιο παραδοσιακή ερμηνεία της λογοτεχνίας, καθώς το βραβείο για το 2016 είχε δοθεί στον αμερικανό τραγουδιστή και τραγουδοποιό Μπομπ Ντίλαν.