Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε εκτός τελικού στο Wuhan Open

998AC5AFED6A12A4BB8D076B13A0ABAEη κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια υποτάχθηκε με 6-3, 6-2

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια υποτάχθηκε με 6-3, 6-2 στη σαφώς πιο φρέσκια Γαλλίδα (Νο.20), φεύγει από την κινεζική πόλη με ψηλά το κεφάλι!Ήταν μια ονειρεμένη εβδομάδα για την 22χρονη Ελληνίδα, που πέρασε στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης μέσω προκριματικών και κατάφερε να παίξε σε ημιτελικό WTA για πρώτη φορά στη ζωή της! Και μιλάμε για τουρνουά επιπέδου Premier 5…

Χάρη στις έξι νίκες της, μάλιστα, θα βρεθεί τη Δευτέρα στο Νο.50 του κόσμο (μετά τις Κανελλοπούλου, Δανιηλίδου), έχοντας ανεβεί 30 θέσεις! Θα μπορεί, έτσι, να μπαίνει πιο εύκολα σε μεγάλα τουρνουά, θα έχει καλύτερες κληρώσεις και θα ανοίξει ο δρόμος για σπουδαιότερα επιτεύγματα…

Δεν περιμέναμε, άλλωστε, αυτή τη διοργάνωση για να καταλάβουμε ότι το κορίτσι αυτό μπορεί να πάει πολύ ψηλά! Αρκεί να θυμίσουμε ότι φέτος κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Australian Open, του Wimbledon και του US Open.

Έχοντας παίξει δύο περισσότερα ματς από την αντίπαλό της, η Μαρία δεν μπόρεσε να φανεί όσο ανταγωνιστική θα ήθελε κόντρα στην 23χρονη Γκαρσιά, που είναι μια από τις πιο φορμαρισμένες τενίστριες του tour.

Ξεκίνησε πολύ δυναμικά τον αγώνα, σημειώνοντας μπρέικ, όμως η Γκαρσιά βρήκε γρήγορα τον ρυθμό της και με τα βαθιά χτυπήματά της «σκότωσε» τη Μαρία. Πήρε, λοιπόν, το προβάδισμα με 4-2 και στη συνέχεια δεν δυσκολεύτηκε να καθαρίσει το σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ άρχισε να γίνεται φανερή η κούραση της Μαρίας, που ανέκαμψε μετά την απώλεια του πρώτου service game της, όμως δεν μπόρεσε στη συνέχεια να χτυπήσει στα ίσα την πολύ επιθετική Καρολίν.

Η Γαλλίδα σφράγισε με άνεση την πρόκριση μετά από 80 λεπτά αγώνα και είναι τώρα το φαβορί για κατάκτηση του τίτλου, καθώς απέναντί της στον τελικό θα βρει την Άσλεϊ Μπάρτι από την Αυστραλία.

Η 21χρονη τενίστρια έκανε τη μεγάλη έκπληξη κόντρα στη νικήτρια του Roland Garros Γέλενα Οσταπένκο, την οποία νίκησε 6-3, 6-0.

Η Μαρία θα μεταφερθεί στο Πεκίνο για να λάβει μέρος στην Premier Mandatory διοργάνωση της WTA και σίγουρα η αυτοπεποίθησή της θα είναι στα ύψη!