Β12 η βιταμίνη της ενέργειας

Οι βιταμίνες https://www.propharmacy.gr/vitamines/ παίζουν άκρως σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Έχουν τόσο προληπτική, όσο και θεραπευτική ή ενισχυτική δράση. Το σύμπλεγμα Β αποτελείται από μία σειρά σημαντικών ουσιών για τη διατήρηση της υγείας.

Το Higher Nature B12 Vitamin σε δόση των 200mcg και συσκευασία σκόνης των 30 γραμμαρίων, είναι ένα σκεύασμα που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό την πολύ σημαντική βιταμίνη Β12. Είναι ιδανικό για χορτοφάγους, φυτοφάγους και άτομα που παρουσιάζουν έλλειψη στη συγκεκριμένη ουσία, καθώς και για αυτούς που παρουσιάζουν φτωχή απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων, όπως παιδιά και ηλικιωμένοι.

Διατίθεται σε νέα βελτιωμένη φόρμουλα (υπογλώσσια με γεύση μούρων). Όσοι αντιμετωπίζουν πεπτικά προβλήματα, οι φυτοφάγοι και οι ηλικιωμένοι, έχουν συχνά δυσκολία να απορροφήσουν αρκετή ποσότητα βιταμίνης Β12, που είναι ουσιώδης για την παραγωγή υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων, του περιβλήματος μυελίνης των νεύρων και θεωρείται ως η βιταμίνη της ενέργειας.

Συμβάλλει αποφασιστικά στην υγεία του νευρικού συστήματος, την λειτουργία του εγκεφάλου και του ήπατος, την όρεξη, τα οστά, το ανοσοποιητικό, την εγκυμοσύνη, τον θηλασμό και την ανάπτυξη του παιδιού. Επιπλέον ποσότητες της χρειάζονται σε καταστάσεις κόπωσης, στρες και σε αρκετές ασθένειες. Υποστηρίζει την λειτουργία του σιδήρου, την απορρόφηση της καροτίνης, την μετατροπή της βιταμίνης Α σε βήτα καροτίνη, τον σχηματισμό των DNA και RNA, ενώ παίρνει μέρος στη κυτταρική διαίρεση.

Η υπογλώσσια σκόνη, που παρέχει 200μg κυανοκομπαλαμίνης, μπορεί να απορροφηθεί μέσω των ιστών του στόματος, αποφεύγοντας την ανάγκη του «ενδογενή παράγοντα». Έτσι είναι ιδανική για όσους χρειάζονται μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης Β12 σε έτοιμη απορροφήσιμη μορφή.