Οι λεπτομέρειες της τηλεοπτικής συμφωνίας

esake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως τα κατέγραψε το Sdna.

To  μεγάλο deal ανάμεσα στον ΕΣΑΚΕ και την δημόσια τηλεόραση οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα σε μια δύσκολη εποχή για τα τηλεοπτικά κανάλια. Γεγονός είναι πως στις μέρες μας τα κανάλια αποφεύγουν να επενδύσουν σε προϊόντα που δεν θεωρούν τόσο εμπορικά.

Με τον Παναθηναϊκό Superfoods να έχει… αυτομολήσει, ακολουθώντας τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στον «δρόμο» προς την «Cosmote TV», το εγχείρημα να βρεθεί τηλεοπτική «στέγη» για τις υπόλοιπες 11 ομάδες της λίγκας ήταν πολύ δύσκολο.

Ο ΕΣΑΚΕ τελικά τα βρήκε σε όλα με την ΕΡΤ και το deal θα πρέπει να θεωρείται «μεγάλο» για πολλούς λόγους…

Ας δούμε τι εννοούμε αναλυτικά:

  • Α) Οι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος θα λάβουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με εκείνα που έπαιρναν από την περσινή τους συμφωνία.
  • Β) Τα παιχνίδια θα μεταδίδονται σε «ανοιχτή» τηλεόραση και μάλιστα στο κρατικό κανάλι, κάτι που σημαίνει πως η εξεύρεση χορηγών για τις ομάδες θα είναι ευκολότερη.
  • Γ) Το deal περιλαμβάνει περισσότερες τηλεοπτικές μεταδόσεις για τις 11 ομάδες, συγκριτικά με εκείνες που είχαν μέχρι πέρυσι.

Περισσότερα έσοδα για όλους

Τα περισσότερα έσοδα για όλους αναλύονται στους δύο παρακάτω άξονες…

  1. Ο ΠΑΟΚ και ο Άρης θα λάβουν από 250.000 ευρώ με εγγυημένο συμβόλαιο. Σε μια δύσκολη εποχή για τις δύο ΚΑΕ, οι οποίες προσπαθούν να ορθοποδήσουν οικονομικά, τα… γκαραντί 250.000 ευρώ θα είναι μια σημαντική βοήθεια.
  2. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες (9) θα έχουν αυξημένα συμβόλαια σε σχέση με πέρυσι. Για παράδειγμα, ο Προμηθέας από 110.000 ευρώ που έπαιρνε πέρυσι, θα λάβει 140.000 ευρώ. Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως έπαιξε ρόλο η κατάταξη στον βαθμολογικό πίνακα της περασμένης σεζόν.

Συνολικά στις 11 ομάδες θα μοιραστεί το ποσό των 1.696.000 ευρώ. Το ποσό χωρίζεται σε κάτι παραπάνω από 1,5 εκατ. ευρώ, που είναι η συμφωνία με την ΕΡΤ συν τα 150.000 ευρώ, που έρχονται από την χορηγία της Cosmote. Τα χρήματα της χορηγίας μπήκαν στον… κοινό κουμπαρά και δεν έμειναν στο ταμείο του ΕΣΑΚΕ, αφού αποφασίστηκε να μοιραστούν στις ομάδες.

Η κίνηση αυτή βοήθησε από την μεριά της ώστε να αυξηθούν τα συμβόλαια όλων και να μείνουν στο τέλος ευχαριστημένοι.

Συζητήσεις για τις μεταδόσεις, στόχος τα τρία ματς την εβδομάδα

Το συμβόλαιο έχει «κλειδώσει» και πλέον θα υπάρξει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με την ΕΡΤ με στόχο να μεταδίδονται τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Παράλληλα, γίνονται συζητήσεις ώστε να υπάρξει εκπομπή για το μπάσκετ, σαν Λεπτό προς Λεπτό, όμως ακόμα αυτά δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Πέρυσι η «NOVA» μετέδιδε «ζωντανά» και ξεχωριστά από το Λεπτό προς Λεπτό δύο ματς την εβδομάδα και το ένα ήταν του Παναθηναϊκού Superfoods. Με τους «πράσινους» στην «Cosmote TV» και τον ΕΣΑΚΕ να προσπαθεί για τρία ματς την εβδομάδα είναι σίγουρο ότι οι 11 ομάδες θα έχουν μεγαλύτερη προβολή.

Μάλιστα, θα μεταδίδεται μίνιμουμ ένα ματς από τις 11 ομάδες το Σάββατο και ένα την Κυριακή, ενώ υπάρχει προοπτική να γίνεται και ένας αγώνας την Δευτέρα, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη κάλυψη. Και αυτό θα αποφασιστεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Όπως και να ‘χει, πρόκειται για ένα μεγάλο deal σε μια δύσκολη εποχή τόσο για το μπάσκετ, όσο και για τα κανάλια.