Σημείο αναφοράς για το Ταεκβοντό ο ΣΟΑΤ

21054919_2044699555760967_1786577203984056600_o Eπιτυχία σημείωσε το καμπ που διοργάνωσε.

Εκατοντάδες αθλητές απο την Ελλάδα και το εξωτερικό πλημμύρισαν τα Τρίκαλα τις τελευταίες μέρες για το καμπ που διοργανώνει ο ΣΟΑΤ.

Σήμερα το μεσημέρι παραχωρήθηκε συνέντευξη παρουσία του Δημάρχου Τρικκαίων όπου έγινε αναφορά στο κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός.

Εν αρχή ο  Δήμαρχος  Τρικκαίων κ. Δημήτρης  Παπαστεργίου, ο οποίος δεν παρέλειψε να ενημερωθεί άμεσα για την εξέλιξη της διοργάνωσης. Αμέσως μετά  πήρε τον σφυγμό αθλητών και προπονητών στέλνοντας  μήνυμα να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, αφού υπηρετούν με αγνό τρόπο ένα συναρπαστικό άθλημα.

Δεν έκρυψε την χαρά του για την τεράστια ανταπόκριση αθλητών από καταξιωμένες σχολές, ενώ εξήρε την φοβερή δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι του ΣΟΑΤ. Μάλιστα χρησιμοποίησε συγκεκριμένη έκφραση για να καταδείξει την αγάπη που έχουν για το αντικείμενο.

Ο ίδιος ο  Δήμος προσπαθεί να αγκαλιάζει τέτοιες αθλητικές γιορτές, που αφήνουν το αποτύπωμά τους στο νομό με ποικίλους τρόπους.

“Το τελευταίο διάστημα  το τρέξιμο ήταν μεγάλο για την βελτίωση των αθλητικών χώρων, οπότε οι αθλητές πάτησαν σε φρέσκο παρκέ το οποίο μάλιστα προσέχουν σαν τα μάτια τους” σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου. Στο θέμα αυτό απένειμε τα εύσημα στην αρμόδια Αντιδήμαρχο κ. Λεβέντη, που έβαλε πλάτη, ενώ αναφέρθηκε ονομαστικά και στους υπαλλήλους των εγκαταστάσεων, που νυχθημερόν ξεπέρασαν τον εαυτό τους.

Ολοκληρώνοντας ο  Δήμαρχος ανέφερε στους αθλητές και συνοδούς ότι σας περιμένουμε και του χρόνου στην φιλόξενη πόλη των Τρικάλων, ενώ είμαστε βέβαιοι ότι θα μεταφέρετε τις καλύτερες εικόνες στις πατρίδες σας και θα εξελιχθείτε σε ιδανικούς πρεσβευτές  του νομού μας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντιδήμαρχος κ. Εφη  Λεβέντη, που τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη χαρά μας που φιλοξενούμε όλα αυτά τα υπέροχα παιδιά στα  Τρίκαλα, που εντυπωσιάζουν με την αθλητική ζωντάνια και το ήθος τους.

Εξήρε την προσπάθεια των ανθρώπων του ΣΟΑΤ και υπογράμμισε πόσο σημαντικές  είναι τέτοιες εκδηλώσεις, αφού κομίζουν ιδέες και δείχνουν τον δρόμο στους πρωταγωνιστές του αθλήματος.

Παρότρυνε δε το έμψυχο δυναμικό να συνεχίσει με την ίδια ζέση για να δώσει σάρκα και οστά στα όνειρά του.

Από την πλευρά του ΣΟΑΤ ο Νίκος Παϊταρίδης αρχικά ευχαρίστησε τον  Δήμο που συνέβαλε τα μέγιστα για να ετοιμαστούν άμεσα οι χώροι αλλά και τους προπονητές και τους αθλητές που είπαν αμέσως το μεγάλο ναι για να έρθουν ξανά στα Τρίκαλα.

Αυτή η ανταπόκριση πρόσθεσε αποτελεί μια δικαίωση της δουλειάς που κάνουμε και θεωρώ πως στην περιοχή μας ήρθε η αφρόκρεμα του TKD.

Δεν είναι διόλου μικρή υπόθεση να φιλοξενούμε καταξιωμένους πρωταγωνιστές, ενώ τόσο στο Δημοτικό, όσο και στις εγκαταστάσεις Απ. Καρακούση γυμνάζονται  περίπου 400 αθλητές με ότι αυτό συνεπάγεται για την τόνωση του νομού, χωρίς να ξεχνάμε βέβαια και τους συνοδούς.

Μας δίνει δύναμη η στήριξη των ανθρώπων του χώρου και βλέπουμε καθαρά στα μάτια τους πόσο μας σέβονται και μας εκτιμούν.

Σε ερώτηση για το ταβάνι του ΣΟΑΤ ανέφερε ότι μας ενδιαφέρει να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι, ενώ δεν είναι αλαζονικό να πω ότι στους στόχους μας είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς.

Οσο για το άθλημα είναι δυναμικό και εντυπωσιακό σμιλεύοντας ολοκληρωμένους  χαρακτήρες. Φυσικά ο σύλλογος υπηρετεί τόσο τον πρωταθλητισμό, όσο και τον αθλητισμό με το ίδιο μεράκι.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος των  Ελλήνων προπονητών που βρέθηκαν στα  Τρίκαλα κ. Παναγιώτης  Δανιηλίδης.

Μεταξύ άλλων πρόσθεσε: “Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον ΣΟΑΤ και στον  Δήμο  Τρικκαίων γι’αυτή την υπέροχη γιορτή που μας χαρίζουν.

Σίγουρα χρειάζεται ωραία τρέλα για να μείνει κανείς σε υψηλό επίπεδο και να παρουσιάζει εκδηλώσεις- σταθμούς.

Παρότι είναι δύσκολο θεωρώ ότι η πρωτοβουλία γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη, οπότε και φέτος ο πήχης μπήκε πολύ ψηλά.

Να μεταφέρω ακόμη την ικανοποίηση όλων των Ελλήνων τεχνικών που βρίσκονται εδώ και βλέπουν τα πράγματα από μέσα ενώ το καμπ γίνεται και σε πολύ καλή ημερομηνία, στην αρχή δηλαδή της περιόδου και ενώ σύντομα ξεκινούν σημαντικά πρωταθλήματα, όπως των εφήβων”

Η  έκπληξη της εκδήλωσης αφορά την παρουσία της καταξιωμένης  διαιτητού  Μαρίας  Μερκούρη για την οποία ο κ. Παϊταρίδης σημείωσε ότι μας έκανε όλους υπερήφανους, αφού έκανε απίστευτη δουλειά στην Ολυμπιάδα του  Ρίο, όπου αναδείχτηκε καλύτερη ρέφερι στον κόσμο.

Οσο για την ίδια με τα λεγόμενά της αποθέωσε τους εμπνευστές της διοργάνωσης. Χαρακτηριστικά είπε: “Εμεινα έκπληκτη από το επίπεδο της διοργάνωσης και δεν περίμενα ότι θα συναντήσω κάτι τέτοιο. Πλέον αισθάνομαι ότι δεν έχω απλά φίλους στα  Τρίκαλα αλλά είναι εδώ η αθλητική μου οικογένεια. Σύλλογος και  Δήμος είναι ένα και τέτοια συνεργασία σπανίζει. Με τον τρόπο σας δίνετε το πιο λαμπρό παράδειγμα, ότι ακόμη και στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης με ανοιχτούς ορίζοντες, ψάξιμο και αγάπη τίποτα δεν είναι αδύνατο. Πραγματικά στην περιοχή κάνετε θαύματα.”

Ο κ. Παϊταρίδης προλόγισε  και τους υψηλούς προσκεκλημένους Ιρανούς διεθνείς του αθλήματος.

Ο Μασούντ  Χατζιζαβαρέχ έκανε θαύματα στην Ρωσία, ενώ ήρθε στα Τρίκαλα με φρέσκια επιτυχία στο Παγκόσμιο.

Και ο Χαντί Μοστεάν όμως  διέπρεψε στο Μεξικό. Τα στελέχη του συλλόγου αισθάνονται ως δικά τους μέλη το συγκεκριμένο δίδυμο, ενώ ο δεύτερος θα παραμείνει έναν μήνα επιπλέον στα Τρίκαλα για να δώσει τα φώτα του στους επιχώριους αθλητές.

Τον λόγο πήρε ο  Χαντί  Μοστεάν που ευχαρίστησε τον Δήμο και τον ΣΟΑΤ για το υπέροχο σκηνικό που έφτιαξαν.

“Όλοι δουλεύουν απερίσπαστοι σε καμπ υψηλού επιπέδου, τόσον αφορά την ποιότητα των αθλητών, όσο και στον εξοπλισμό. Επίσης το έμψυχο δυναμικό αφομοιώνει εκπληκτικά γρήγορα τα προπονητικά ερεθίσμα.”

Υποκλίθηκε και ο ίδιος στο τρέξιμο των διοργανωτών, αφού όπως είπε δεν είναι εύκολο να στηθεί μια τόσο σπουδαία εκδήλωση και μάλιστα σε μια μικρή πόλη. Με μεράκι όμως όλα γίνονται.

Φυσικά έσταζε μέλι για τα όσα συνάντησε στην πόλη λέγοντας ότι οι Τρικαλινοί είναι ευγενικοί, φιλόξενοι και χαρούμενοι, ενώ τα στοιχεία αυτά είναι κοινά  και στο Ιράν. Φυσικά και  οι δυο λαοί έχουν απίστευτη κουλτούρα, οπότε η επικοινωνία είναι εύκολη και υποδειγματική.

Δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει και τον ΕλληνοΙρακινό σύνδεσμο για το αγκάλιασμα και την ανοιχτή γραμμή.