Λεουτσάκος: Θα υποβιβαστούν έξι ομάδες

04c8eed2ebd3b9516d35e1985353377b_LΣτην ΕΡΤ Σερρών μίλησε τη Δευτέρα ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

 

Αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της πρόθετης παρέμβασης της Δόξας Δράμας με την οποία ζητά τη μη διεξαγωγή μπαράζ, τον υποβιβασμό 8 ΠΑΕ και την άνοδο όλων των δευτεραθλητών, λέγοντας κατηγορηματικά: «Δεν έχει καμία τύχη». Τόνισε ότι δεν γνωρίζει πότε θα γίνει ο αγώνας Δόξα Δράμας – ΑΕ Καραϊσκάκης και υποστήριξε πως η Χαλκίδα δεν πλήρωσε το παράβολο για την εκδίκαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Αναλυτικά είπε:

Για την πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ:

«Ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Είναι νωρίς ακόμα, θα δείξει».

Για την πρόσθετη παρέμβαση της Δόξας Δράμας στο Διαιτητικό Δικαστήριο που ζητά την αποβολή 8 ΠΑΕ της Football League:

«Θεωρώ ότι δεν έχουν καμία τύχη. Καμία απολύτως. Οι ποινές που άλλαξαν από το ΔΣ της ΕΠΟ είναι ότι ομάδα που δεν παίρνει άδεια έχει περιορισμούς στις μεταγραφές. Δεν ξέρω ο κύριος Χατζησαρόγλου τι λέει και τι λέει η κάθε Δράμα. Εμένα με ενδιαφέρει να γίνει ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και όλες οι ομάδες να είναι βιώσιμες. Θα γίνει μπαράζ μεταξύ Δόξας – ΑΕ Καραϊσκάκης και να δούμε πότε θα γίνει. Ο Ιωνικός έχει παραιτηθεί από το Διαιτητικό και από ό,τι έμαθα και η Χαλκίδα.

Δηλαδή στην ουσία δύο ομάδες θα παίξουν στο μπαράζ και αν θέλετε την άποψή μου, έτσι όπως εξελίχθηκε δεν είναι ό,τι δίκαιο. Ομάδες Γ’ Εθνικής να καταθέσουν 300 χιλιάδες εγγυητική. Η Χαλκίδα ή ο Ιωνικός που δεν έχουν 300 χιλιάδες επιθυμούν να ανέβουν και να πέσουν οι δικές μας ομάδες; Πάνε στα μπαράζ η Δόξα με την ΑΕ Καραϊσκάκης και επιθυμούν τι; Να πέσουν οι υπόλοιπες οκτώ; Ο κύριος Παναγόπουλος τι θέλει να κάνει; Δεν έχω καταλάβει… Από ό,τι ξέρω και η Χαλκίδα δεν κατέθεσε παράβολο στο Διαιτητικό.

Έχει πάρει μια απόφαση η διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ και λέει ότι ομάδα που δεν πήρε αδειοδότηση θα μπορεί να κάνει μεταγραφές έως 23 ετών Έλληνες ελεύθερους, συν τρεις ξένους και τρεις κοινοτικούς. Σε εμάς απευθύνεται η αίτηση στο Διαιτητικό ή στην ΕΠΟ πρέπει να διαμαρτυρηθούν; Αυτά μου θυμίζουν άλλες τακτικές. Ας μας πουν τι θέλουν. Εμείς δεν είμαστε της παρανομίας. Εγώ είμαι της νομιμότητας».

Να μην ανησυχούν οι Σερραίοι φίλαθλοι;

«Να μην ανησυχούν. Ό,τι έχουμε κάνει με τον αντιπρόεδρο, κύριο Γιαννόπουλο είναι βάσει νομιμότητας. Από τη στιγμή που αποφάσισε η ΕΠΟ ότι πρέπει να συμπληρωθεί το κενό για τη 18η ομάδα, δεν μπήκαμε σε διαδικασία να αντιπαρατεθούμε με την ΕΠΟ. Αυτή διοργανώνει τα πρωταθλήματα, αυτή αποφασίζει. Κάναμε κάποια ερωτήματα και μας απάντησαν νόμιμα ότι πρέπει να είναι 18. Αν ο κύριος Χατζησαρόγλου ή η κάθε Δράμα θέλει να κάνει άλλους δρόμους, εγώ δεν συνηγορώ σε αυτό.

Ό,τι αποφασίσει το Διαιτητικό Δικαστήριο. Για μένα δεν έχει καμία τύχη. Να σας κάνω μια ερώτηση; Έρχεται ένα πρωτάθλημα από κάτω που γίνεται σε οκτώ ομίλους. Έχετε μιλήσει καθόλου με ομάδες Γ’ Εθνικής να δείτε τι προβλήματα έχουν;».

Πότε θα γίνει το μπαράζ;

«Θα αποφασίσει το συμβούλιο. Δεν το ξέρω. Γνωρίζει ο κύριος Χατζησαρόγλου ότι θα γίνει αρχές Σεπτεμβρίου; Υπάρχει πρόεδρος στην ΕΠΟ και λέγεται κύριος Γραμμένος. Ακόμα δεν ξέρουν ποιος θα αναλάβει τη Γ’ Εθνική».

Πόσες θα πέσουν και πόσες θα ανέβουν;

«Έξι πέφτουν στη Γ’ Εθνική και του χρόνου πάμε με 16. Ανεβαίνουν στη Super League δύο απευθείας και δύο πέφτουν στη Football League».

Με τα ηλικιακά όρια το τοπίο πότε θα ξεκαθαρίσει;

«Θα κάνουμε συμβούλιο στην ΕΠΟ αυτή την εβδομάδα να εκφράσουμε τα προβλήματα που έχει η Football League και πιστεύουμε ότι κάποια θα τα κατανοήσουν. Έχει κάνει και ο ΠΣΑΠ αίτημα να υπάρχει δικαίωμα μεταγραφής δύο, τριών, τεσσάρων 25άρηδων, γιατί θα μείνουν πολλοί άνεργοι ποδοσφαιριστές. Μακάρι να γίνει, θα πιέσουμε. Αμαρτία είναι, μιλάμε για Έλληνες παίκτες. Ευελπιστούμε να πρυτανεύσει η λογική και να μας βοηθήσουν».

Πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα;

«Εμείς έχουμε πει από 25 Σεπτεμβρίου, το αργότερο μέχρι 5 Οκτωβρίου».