Χωρίς πλέι οφ το πρωτάθλημα-Συμφωνία για τηλεοπτικά

Καταργείται οριστικά το μίνι πρωτάθλημα στη Super League

 

Η συμφωνία έχει ως εξής: περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ θα δώσει η NOVA στην Superleague, κατόπιν της μείωσης ύψους 18%, η οποία συμπεριλαμβάνεται κανονικά.

Παράλληλα, όμως, συμφωνήθηκε να δοθεί αποκλειστικά στους 12 «μικρούς»- επίσης από την NOVA- μια χορηγία ύψους 1.2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ οι 12 ομάδες θα «καρπωθούν» επιπρόσθετα ένα ποσό της τάξης των 800.000 ευρώ από την χορηγία Σαββίδη (Σουρωτή/ Μακεδονία Παλάς) για το νέο πρωτάθλημα. Θα μοιραστούν αθροιστικά, δηλαδή, 2 εκατομμύρια προκειμένου να καλυφθεί μέρος της μείωσης του 18% από την NOVA.

Τέλος, ο συνεταιρισμός ζήτησε από το συνδρομητικό κανάλι να ισχύσουν τα ίδια χρήματα (τα 30 εκατομμύρια, δηλαδή) και για την επόμενη σεζόν χωρίς να υπάρξει περαιτέρω μείωση.

 

Συμφωνία για την κατάργηση των πλέι οφ! 

Την ίδια στιγμή υπήρξε συμφωνία μεταξύ Λίγκας και NOVA- με υποχώρηση της δεύτερης- ώστε φέτος να μην διεξαχθούν καθόλου πλέι οφ στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague.

Στράτος: «Με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα»

Σε δηλώσεις του μετά την οριστική επίτευξη της συμφωνίας με τη NOVA ο πρόεδρος του συνεταιρισμού τόνισε πως το νέο πρωτάθλημα αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Αυτή ήταν μία καλοκαιρινή Αυγουστιάτικη μέρα, ήταν ένα μακρύ καλοκαίρι καθώς εκδηλώθηκαν παθογένειες πολλών χρονών. Αποδείξαμε όμως ότι η δημοκρατία θέλει αντοχές, ανοχές και αλληλοκατανόηση. Μπαίνουμε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα και ευχόμαστε στις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές να είναι γεροί στη νέα χρονιά.

Σήμερα το συμβούλιο αποδέχθηκε μνημόνιο συνεργασίας με την NOVA που είναι κοντά στα θέλω των 12 μικρών αλλά και αυτά των τεσσάρων μεγάλων ομάδων. Ένα μνημόνιο που θα βοηθήσει το πρωτάθλημα να πάρει την ανιούσα και να μην εξελιχθεί σε τουρνουά.

Σε μία πρωτόγνωρη διαδικασία πέντε συμβουλίων σε ένα μήνα, μάθαμε να συνεργαζόμαστε και να ακούμε περισσότερο. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ τον κ Γραμμένο αλλά και τον κ. Καλαντζή και υποσχόμαστε πως θα είμαστε αρωγοί στο έργο τους. Η ομοσπονδία είναι το δέντρο και εμείς είμαστε οι καρποί. Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στους φιλάθλους των μικρών ομάδων να επιστρέψουν στα γήπεδα

Είμαστε το δημοφιλέστερο και λαϊκότερο άθλημα και θεωρούμε πως θα πρέπει δραστικά να αντιμετωπισθεί αυτό που λέγεται προϋπολογισμός. Είμαστε οι χρόνιοι αιμοδότες των ελληνικών ταμείων και θέλουμε να μεταφέρουμε την έκκληση μας στον υφυπουργό αθλητισμού».