“Χαρακίρι” Παναθηναϊκού , όρθια η ΑΕΚ στο Μπριζ- Τα Αποτελέσματα

1732150Οι «πράσινοι»  μόλις δέχτηκαν το πρώτο γκολ κατέρρευσαν

 

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός για μία ώρα κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά «αυτοκτόνησε» μέσα σ’ έξι λεπτά επιτρέποντας στους Βάσκους να μετατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 σε 2-3 και να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης για τη ρεβάνς της προσεχούς Πέμπτης (24/8).

Οι «πράσινοι» έχτισαν με κόπο ένα υπέρ τους αποτέλεσμα, αλλά μόλις δέχτηκαν το πρώτο γκολ κατέρρευσαν κι από το πουθενά είδαν τους αντιπάλους τους να ανατρέπουν το σκορ. Αυτό που συνέβη είναι κρίμα για την προσπάθεια που κατέβαλλαν όλοι απέναντι σε μία από τις καλύτερες ισπανικές ομάδες. Δύο γκολ καρμπόν από τους Βάσκους έκαναν το 2-0, 2-2 και ο Χατζηγιοβάνης έκανε… δώρο το τρίτο γκολ στους φιλοξενούμενους που σκόραραν από τα έντεκα μέτρα με τον Αντούριθ.

ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Μαρίνος Ουζουνίδης, είπε στην Cosmote TV: “Ήταν αποτέλεσμα που δεν το δικαιούμασταν. Δεν νομίζω ότι ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς. Το άσχημο ήταν ότι απογοητευτήκαμε όταν δεχτήκαμε το πρώτο γκολ.

Σε τέτοια παιχνίδια ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς. Ωραία, έγινε το 2-1, δεν χάθηκε κάτι. Δείξαμε πολύ ανωριμότητα και επιπολαιότητα. Θεωρώ ότι εμείς το χάσαμε το ματς και δεν το κέρδισε ο αντίπαλος”.

-Είναι ακατόρθωτη πλέον η νίκη και η πρόκριση;

“Ακατόρθωτη δεν είναι, δύσκολη είναι. Δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα στο γήπεδο. Κάναμε αρκετές φάσεις στον αντίπαλο. Πρέπει να πάμε και να διεκδικήσουμε ό,τι πιθανότητες έχουμε”.

 

Η ΑΕΚ άντεξε και δεν έχασε

Πολύ σκληρή για να πεθάνει αποδείχθηκε η ΑΕΚ! Αν και έμεινε άδικα με 10 (και νωρίτερα δεν αξιοποίησε την υπεροχή της) η «Ένωση» άντεξε στο Μπριζ και με το ηρωικό 0-0 θα παίξει την πρόκριση σπίτι της.Στην αδυναμία της ΑΕΚ να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε στάθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ αμέσως μετά το ματς με την Κλαμπ Μπριζ.

«Κάναμε τέσσερις ευκαιρίες για να μπορέσουμε να σκοράρουμε. Δημιουργούμε ευκαιρίες αλλά δεν σκοράρουμε. Μόλις κάναμε την αλλαγή του Κλωναρίδη, μετά από μια παιδική αποβολή, η δεύτερη αλλαγή ήταν να μπει ο Αλμέιδα αντί για τον Λιβάγια», σχολίασε αρχικά στην κάμερα της Cosmote TV και κατέληξε: «Η ομάδα δεν είναι τέλεια. Σίγουρα της λείπουν πράγματα, αλλά αυτό που δεν της λείπει καθόλου είναι η καρδιά»

Τα αποτελέσματα

Ο φιναλίστ του περασμένου Europa League ηττήθηκε εντός έδρας από την Ρόζενμποργκ (0-1) και πλέον θέλει την υπέρβαση αν θέλει να είναι πιστός στο ραντεβού του με τους ομίλους.

Εκεί θα βρίσκεται η Μίλαν που ήταν χορταστική στο 6-0 επί της Σκέντια, με τον Αντρέ Σίλβα να πετυχαίνει τα δύο πρώτα του τέρματα με τους «ροσονέρι».

Ήττα ελπίδας για τον Ερυθρό Αστέρα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, που έχασε με 3-2 στην Ρωσία από την Κράσνονταρ, ενώ με το ίδιο ακριβώς σκορ ο Απόλλωνας Λεμεσσού επικράτησε της Μίντιλαντ και θα ταξιδέψει με ελπίδες στην Δανία.

Ο έτερος κυπριακός εκπρόσωπος (ΑΕΚ Λάρνακας) δεν είχε την ίδια τύχη, αφού αν και προηγήθηκε στην Τσεχία, ηττήθηκε τελικά με 3-1 από την Βικτόρια Πλζεν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πλέι-οφ του Europa League

Απόλλων Λεμεσού – Μίντιλαντ 3-2

(15’ Κυριάκου, 70’ Ζάντερ, 90’ Πίττας / 38’, 74’ Σόρλοθ)

ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ – Ολεξάντρια 1-1

(8’ Ίβανιτς / 19’ Μπανάντα)

Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Σκεντέρμπεου 1-1

(90’ Ενρίκες / 37’ Λατίφι)

Κράσνονταρ – Ερυθρός Αστέρας 3-2

(20’ Ιγνατίεδφ, 46’ Κλάεσον, 66’ Πετρόφ / 57’ Σρνιτς, 71’ Πέσιτς)

Χαφναρφιόρντουρ – Μπράγκα 1-2

(40’ Μπγιόρνσον / 62’ Παουλίνιο, 79’ Στοΐλκοβιτς)

Βαρντάρ Σκοπίων – Φενερμπαχτσέ 2-0

(20’ Μπαρσεγκιάν. 90’ αυτ. Μεχμέτ Τοπάλ)

Βικτόρια Πλζεν – ΑΕΚ Λάρνακας 3-1

(20’, 74’ πεν. Μπάκος, 36’ Κόλαρ / 8’ Μπαρέρα)

Άλταχ – Μακάμπι Τελ-Αβίβ 0-1

(67’ Κγιάρτασον)

Λουντογκόρετς – Σούντουβα 2-0

(61’ Μότσι, 76’ Μίσιτζαν)

Μίλαν – Σκέντια 6-0

(13’, 28’ Αντρέ Σίλβα, 25’, 75’ Μοντολίβο, 67’ Μπορίνι, 68’ Αντονέλι)

Άγιαξ – Ρόζενμποργκ 0-1

(77’ Αντεγκμπένρο)

Ντομζάλε – Μαρσέιγ 1-1

(12’ Βέτριχ / 63’ Σανσόν)

Βιτορούλ – Σάλτσμπουργκ 1-3

(7’ Τουκουντεάν / 2’ Χουάνγκ, 28’ Βολφ, 31’ Νταμπούρ)

Λέγκια Βαρσοβίας – Σέριφ 1-1

(76’ Χαμελάινεν / 88’ Μπαγιάλα)

Όσιεκ – Αούστρια Βιέννης 1-2

(15’ Εγιούπι / 26’ Μόνσχαιν, 60’ Χολτσχαουσερ)