Ο Παναγόπουλος έπιασε δουλειά στη Σουηδία

143033Ο πρωην κόουτς του ΑΟΤ πήγε σε ομάδα γ’ κατηγορίας Στέγη σε σουηδικό κλαμπ Γ Εθνικής βρήκε ο πρην τεχνικός του ΑΟΤ Κ. Παναγόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός εργάζεται στην τρίτη κατηγορία της Σουηδίας με την Ακρόπολις και μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 με τα καλύτερα λόγια για την αντίπαλο του «Δικεφάλου του Βορρά».

Αναλυτικά, ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος μίλησε για:

-τη γνώμη του για την Έστερσουντ: «Είμαι τους τελευταίους μήνες στη Σουηδία, οπότε τώρα αντιλαμβάνομαι καλύτερα το σουηδικό ποδόσφαιρο. Η πορεία της Έστερσουντ δεν είναι έκπληξη τα τελευταία χρόνια. Ανέβηκε από την τέταρτη κατηγορία με ένα πλάνο έχοντας τον ίδιο προπονητή τώρα για έκτο χρόνο. Κέρδισαν το Κύπελλο, βγήκαν στην Ευρώπη και μόνο τυχαία δεν πέρασαν τη Γαλατάσαραϊ. Παίζουν 4-3-3 και έχουν κάνει όλη τη Σουηδία να παραμιλούν με τον τρόπο παιχνιδιού. Είναι μια ομάδα συνόλου και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικός. Αρέσκονται στο παιχνίδι πρωτοβουλίας και το επιθετικό ποδόσφαιρο. Θα δούμε μια ομάδα με ξεκάθαρο πλάνο στο γήπεδο. Θα είναι ένα παιχνίδι λεπτομέρειας και θα πρέπει οι φίλαθλοι να βγάλουν από το μυαλό τους ότι θα επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα. Οι Σουηδοί έχουν μάθει να παίζουν σε όλες τις συνθήκες και έχουν κρύο αίμα».

-το τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ: «Το να αναφέρω ονόματα δεν λέει κάτι. Έχει ποιοτικούς παίκτες η Έστερσουντ, αλλά χρειάζεται από τον ΠΑΟΚ σωστή τακτική προσέγγιση. Θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να είναι πολύ προσεκτικός στο τρανζίσιον. Η Έστερσουντ επειδή έχει πρωτάθλημα σε εξέλιξη θεωρώ ότι είναι σε καλύτερη φυσική κατάσταση από τον ΠΑΟΚ».

-τη δουλειά του στην Ακρόπολις: «Επέλεξα να δοκιμάσω την τύχη μου στο εξωτερικό. Ήμουν και λίγο πιο κοντά ως άνθρωπος και χαρακτήρας στους Βορειοευρωπαίους. Προσπαθούμε να δουλέψουμε με την όποια τεχνογνωσία έχω λίγο πιο επαγγελματικά. Εδώ υπάρχει εξαιρετική οργάνωση και ο καθένας κάνει τη δουλειά του, χωρίς να ανακατεύεται στη δουλειά του άλλου. Σε πιάνει μια μελαγχολία για το πώς έχουμε φτάσει να μας φαίνεται στην Ελλάδα εξωπραγματικά τα αυτονόητα. Προσπαθούμε να παίζουμε ομαδικά, με κάτω την μπάλα και χαίρομαι που οι παίκτες ανταποκρίνονται. Είμαστε κοντά στη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ για την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία. Χθες παίξαμε με την ιστορική Χάμαρμπι για το Κύπελλο και παρότι προηγηθήκαμε αποκλειστήκαμε. Γίνεται μια καλή προσπάθεια εδώ».