Διώξτε τις ψείρες με φυσικούς τρόπους

Οι ψείρες https://www.propharmacy.gr/kat/pseires/ αποτελούν ένα κοινό πρόβλημα που κάθε οικογένεια θα κληθεί να αντιμετωπίσει κάποια στιγμή. Στην εποχή μας κυκλοφορούν δεκάδες σκευάσματα για την καταπολέμησή τους, η οποία μπορεί να γίνει και με πολλούς φυσικούς τρόπους.

Η πιο απλή, αλλά και κουραστική θεραπεία μπορεί να γίνει με ένα ειδικό χτενάκι για ψείρες. Αν κάθε μέρα το περνάτε έστω μία φορά από κάθε τούφα και το καίτε με αναπτήρα πριν προχωρήσετε στην επόμενη (χρειάζεται προσοχή για να κρατάτε τη φωτιά μακριά από τα μαλλιά και τα ρούχα) σε λίγες μέρες δε θα έχετε απαλλαγεί οριστικά από ψείρες και κόνιδες.

Άλλη μία θεραπεία είναι αυτή με αιθέρια έλαια. Πρόκειται για πολύ δυνατή θεραπεία, ευρέως διαδεδομένη σε πολλές χώρες της Ασίας και της Ευρώπης εδώ και πολλά χρόνια. Χρειάζεται προσοχή στα αιθέρια έλαια που θα επιλέξετε. Ανακάτεψε 10-15 σταγόνες αιθέρια έλαια τεϊόνδενδρου ή λεβάντας σε ¼ της κούπας ελαιόλαδο ή παιδικό σαμπουάν. Στη συνέχεια, άπλωσέ τα καλά πρώτα σε όλο το δέρμα και μετά σε όλο το μήκος των τριχών με τη βοήθεια μιας χτένας.

Τα αιθέρια έλαια λειτουργούν πολύ καλά και ως προληπτικό μέσο για τις ψείρες. Αναμίξτε μικρή ποσότητα αιθέριου ελαίου με ελαιόλαδο (ή όποιο άλλο άοσμο λάδι επιθυμείτε). Στη συνέχεια, εφαρμόστε μία ή δύο σταγόνες στους καρπούς και πίσω από το κάθε αφτί του παιδιού, κάθε πρωί πριν πάει στο σχολείο.