Με Ριέκα ο ΟΣΦΠ στα play offs του Champions League

ChampionsLeagueDrawOlympiacosΟι Πρωταθλητές Κροατίας είναι το επόμενο… εμπόδιο

Όρθιος σε μια ακόμα καυτή έδρα για να περάσει στους ομίλους του Champions League θα πρέπει να μείνει ο Ολυμπιακός. Στον δρόμο των «ερυθρόλευκων» βρέθηκε η κροατική Ριέκα.

Η χώρα της Αδριατικής συνεχίζει με τέσσερις ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγκεκριμένα τις Ριέκα, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Χάιντουκ Σπλιτ και Όσιγιεκ. Η Κροατία έχει 24.125 βαθμούς και απειλεί την Ελλάδα με τους 24.900, με τις αναμετρήσεις των Ολυμπιακού και Ριέκα να είναι καθοριστικές στη μάχη αυτή.

Άλλωστε, πέρα από τους βαθμούς που δίνει η νίκη στη συνολική συγκομιδή της χώρας, ειδικά η πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δίνει 4 βαθμούς μπόνους, που δεδομένα θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεφύγει ακόμα περισσότερο, εφόσον υπάρξει ευτυχής κατάληξη με πρόκριση του Ολυμπιακού.

Θυμίζουμε ότι μέχρι την 15η ομάδα στη λίστα της UEFA η Ελλάδα θα βγάζει πέντε συνολικά ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για το λόγο αυτό και οι αγώνες του Ολυμπιακού έχουν τεράστια σημασία.

 

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης», στις 15 ή 16 Αυγούστου, και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (22-23/8) στην Κροατία.

Οι Κροάτες στέφθηκαν πέρυσι πρωταθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία τους και απέκλεισαν με δυο ισοπαλίες (1-1, 0-0) τη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ στον προηγούμενο γύρο.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχωρίζει το Χόφενχαϊμ-Λίβερπουλ στην προσπάθεια των «Κόκκινων» να επιστρέψουν στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι δέκα ομάδες που θα προκριθούν θα πλαισιώσουν τις 22 που μετέχουν απευθείας στους ομίλους.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ριέκα (Κροατία)

Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Κοπεγχάγη (Δανία)

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία)

Σέλτικ (Σκωτία)-Αστάνα (Καζακστάν)

Χάποελ Μπέερ Σεβά (Ισραήλ)-Μάριμπορ (Σλοβενία)

Μπασάκσεχιρ (Τουρκία)-Σεβίλη (Ισπανία)

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Νάπολι (Ιταλία)-Νις (Γαλλία)

Χόφενχαϊμ (Γερμανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)

Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία)-Στεάουα (Ρουμανία)