Βολική ισοπαλία πήρε ο ΠΑΟΚ – Νίκη ΠΑΟ, Ηττα για Πανιώνιο

667ADD6A3634D7E8E7D37997490C075EO  ΠΑΟΚ έσωσε την παρτίδα κόντρα στην Ολιμπίκ

Ο ΠΑΟΚ πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στο «Βαλερί Λομπανόφσκι» απέναντι στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1. Οι Ουκρανοί προηγήθηκαν με τον Μπιλένκι στο 49΄, αλλά ο Πέδρο Ενρίκε απάντησε στο 59ο λεπτό δίνοντας πλεονέκτημα στο «Δικέφαλο» ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα, στις 3 Αυγούστου.

Xωρίς νεύρο, με παθητική τακτική και κακή οργάνωση στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε σε καμιά περίπτωση να απειλήσει την “νεοφώτιστη” των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων Ολιμπίκ Ντόνετσκ και σε ελάχιστες περιπτώσεις έδειξε πως είναι το φαβορί της αναμέτρησης στο “Βαλερί Λομπανόφσκι” του Κιέβου.

Η γηπεδούχος ομάδα της Ουκρανίας, χωρίς να είναι ομάδα φόβητρο, έδειξε μια κυριαρχία και έναν ενθουσιασμό, που ήταν και τα πιο καλά στοιχεία αυτού του ημιχρόνου για τους λιγοστούς θεατές της αναμέτρησης.

Μόλις στο 6′ ένα σουτ του Νιοντσανίνοφ, μπλόκαρε χωρίς ανησυχία ο Ρέι και δέκα λεπτά αργότερα (16” ο ΠΑΟΚ πλησίασε για πρώτη φορά με αξιώσεις στην εστία των Ουκρανών, αλλά το σουτ του Κρέσπο, ήταν άστοχο και έφυγε άουτ.

Στο 21′ ο Ρέϊ έπεσε σωτήρια σε προβολή του Μόχα, ενώ στο 26′ ένα σουτ του ίδιου παίκτη αποκρούστηκε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ με άτολμες επιθέσεις πλησίασε μια δεύτερη φορά στην εστία των γηπεδούχων στο 28′ με το σουτ του Κάμπος να φεύγει άουτ.

Στο 34′ σουτ του Κραβτσένκο έφυγε άουτ, για να λήξει το πρώτο μέρος με αυτό τον άγευστο τρόπο.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε χωρίς αλλαγές αν και η απόδοση αρκετών από τους παίκτες του ήταν κάτω από το μέτριο και στο 47′ από τον Μακ έγινε μια καλή σέντρα που δεν πρόλαβε να κερδίσει με το κεφάλι ο Πρίγιοβιτς.

Στο 50′ ο ΠΑΟΚ γεύτηκε μια ψυχρολουσία χωρίς προηγούμενο. Από φάουλ του Μπογκντάνοφ, ο Μπιλένκι κέρδισε την κεφαλιά από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ κι έστειλε την μπάλα στην γωνία της εστίας του Ρέϊ για να γράψει το 1-0.

Στο 52′ ο Ρέϊ μόλις πρόλαβε να διώξει την μπάλα σε κόρνερ μετά από σουτ ψηλοκρεμαστό του Μπογκντάνοφ.

Στο 57′ ο Λούκατσιουκ σουτάρει δυνατά για να μπλοκάρει ο Ρέϊ, με την Ολιμπίκ να αυξάνει τον επιθετικό της ρυθμό, όσο βλέπει πως ο ΠΑΟΚ είναι αδύναμος σε σημείο απελπισίας.

Στο 60′ ο ΠΑΟΚ φέρνει το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Πέδρο Ενρίκε που μπήκε πριν λίγο στο παιχνίδι, τρύπωσε στην άμυνα της Ολιμπίκ και με προσωπική ενέργεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων ισοφαρίζοντας.

Το γκολ αυτό αποσυμφόρησε τον ΠΑΟΚ από την πίεση και το άγχος κάτι που του έδωσε την δυνατότητα να κάνει πιο οργανωμένες επιθέσεις με την συνδρομή και των δυο παικτών που πέρασαν σαν αλλαγές, των Ενρίκε και Μπίσεσβαρ.

Ετσι στο 70′ από ενέργειες του Λέοβατς μια μικρή πολιορκία στην εστία του Μαχράτζε λύθηκε από επέμβαση του γκολκίπερ της Ολιμπίκ.

Στο 76′ ο Πρίγιοβιτς κερδίζει κεφαλιά προς την εστία, που είναι η πρώτη του τελική στο παιχνίδι, αλλά άστοχη.

Αστοχο είναι ακόμα κι ένα σουτ του Κάνιας, στο 82′ μετά από πάσα του νεοεισελθόντος Πέλκα, που ήταν και ο μόνος Ελληνας στους 14 παίκτες που χρησιμοποίησε χθες ο κ. Στανόγεβιτς.

Στο 83′ ωραίο σουτ του Τσίμπαλιουκ ανησύχησε προς στιγμήν τον Ρέϊ που εκτινάχθηκε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Σταδιακά οι Ουκρανοί ανέβασαν την απόδοση τους και διεκδίκησαν δεύτερο γκολ και στο 85΄ωραία κεφαλιά του Σεστάκοφ, έφυγε λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρέϊ.

Το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα πλέον δίνει το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα αλλά οι εντυπώσεις ηταν μάλλον αρνητικές δεδομένου και του μέτρου σύγκρισης του αντιπάλου.

Διαιτητής: Αλέν Μπιερί (Ελβετός)
Κίτρινες: Κραβτσένκο, Σάκχοφ, Λέοβατς.

ΟΛΙΜΠΙΚ: Μαχράτζε, Λούκατσιουκ, Κραβτσένκο, Μόχα (64′ Μιχανόφ), Σαμπάνοφ, Σεστάκοφ, Μιεμτσανίνοφ, Τσίμπαλιουκ, Μπογκντάνοφ, Μπιλένκι (78′ Σοντέϊ), Χομούτοφ (69′ Μιχαίλοφ).

ΠΑΟΚ: Ρέϊ, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Κάνιας, Κάμπος (55′ Ενρίκε) Σάκχοφ (55′ Μπίσεσβαρ) Πρίγιοβιτς, Μακ (81′ Πέλκας)

Νίκησε ο Παναθηναϊκός

 

Ο Παναθηναϊκός με το γκολ του Μολίνς από το σημείο του πέναλτι στο 37′, πήρε προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς. Οι “πράσινοι” στο δεύτερο ημίχρονο δημιούργησαν και απώλεσαν κλασικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, που θα απλοποιούσε ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
“Οι ευκαιρίες που δημιουργήσαμε ήταν πολλές, μπορούσαμε να βάλουμε και δεύτερο γκολ. Σε γενικές γραμμές, με βάση το επίπεδο ετοιμότητας το δικό μας σε σχέση με του αντιπάλου, κάναμε μια καλή εμφάνιση. Είναι επικίνδυνη ομάδα η Γκαμπάλα και θα πρέπει να τους περιορίσουμε στη ρεβάνς για να αυξήσουμε κι άλλο τις πιθανότητες πρόκρισης”, υποστήριξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα.

Ηττα για τον Πανιώνιο

Ο Πανιώνιος ηττήθηκε 1-0 από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, παρότι είχε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Οι Ισραηλινοί δεν είναι άτρωτοι και η ομάδα της Νέας Σμύρνης μπορεί να ελπίζει σε πρόκριση στη ρεβάνς. Ο Κιάρτανσον το γκολ στο 48′.

Γήπεδο: Netanya Municipal Stadium

Διαιτητής: Bart Vertenten (Βέλγιο)

Βοηθοί: Rien Vanyzere Thibaud Nijssen (Βέλγιο)

 

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Κρόιφ)Ράικοβιτς, Σπούνγκιν, Τίμπι, Μπεν Χαΐμ, Νταβιντζάντα, Γεΐνι (83′ Πέρετζ), Γκολάσα, Μπατόκιο, Σούνφελντ, Ατζίλι (75′ Ιτζχάκι), Κιάρτανσον (85′ Ρίκαν).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος, Μπανανά, Οικονόμου, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ταποκό (83′ Ντουρμισάι), Σαββίδης (72′ Παπαγεωργίου), Λάμπρου, Μασούρας, Γεσίλ (92′ Γλυνός).

 

Γκολ: 48′ Κιάρτανσον

Κάρτες: 25′ Κιάρτασον, 54′ Σπούνγκιν / 30′ Ταποκό