Απόλυτα πετυχημένο το Soocer Camp

sentra_new1_610x400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Που πραγματοποιήθηκε στην Πηγή.

Στις 19/7, έπειτα από ένα μήνα προπονήσεων έλαβε τέλος ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που πραγματοποιήθηκε στο νομό των Τρικάλων και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Πηγής. Οι εμπνευστές και δημιουργοί αυτού του καινοτόμου «εγχειρήματος» μίλησαν για την εξέλιξη του προγράμματος, σε τι  αποσκοπούσε η συγκεκριμένη φιλοσοφία, τι περιλάμβανε ο ένας αυτός μήνας και πως οι νεαροί ποδοσφαιριστές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι μετά τη λήξη του προγράμματος.

Συγκεκριμένα:

Στις 19/6, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση με τους συμμετέχοντες να βρίσκονται στο γήπεδο ώστε να συνομιλήσουν για πρώτη φορά με τους προπονητές, να μοιραστούν τα μπλουζάκια τους και να παίξουν ένα δίτερμα με σκοπό να γνωριστούν όλοι οι παίχτες μεταξύ τους.

Την δεύτερη μέρα, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία και την τύχη να μιλήσουν και να γνωρίσουν από κοντά τρεις πρώην διεθνής ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τον κ. Ντανιέλ Μπατίστα, κ. Λάμπρο Γεωργιάδη και κ. Γιώργο Κακούσιο. Τρείς πρώην παίχτες της ΑΕΚ, με πολύ εμπειρία και πολλές γνώσεις για το άθλημα του ποδοσφαίρου. Οι «μικροί μάγοι» είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν υπό την επίβλεψη των προπονητών και να αποκομίσουν χρήσιμες οδηγίες τόσο για την ποδοσφαιρική πορεία τους όσο και για την ζωή τους.

Τις δύο τελευταίες μέρες της πρώτης εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν οι εργομετρικές αξιολογήσεις. Ανάλογα με την ηλικία των νεαρών ποδοσφαιριστών μετρήθηκαν δείκτες που αφορούσαν την υγεία και δείκτες απόδοσης εξατομικευμένοι στο άθλημα του ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα αξιολογήθηκαν σωματομετρικά χαρακτηριστικά, λειτουργικά τεστ, τεστ που αφορούσαν την κινητικότητα, την ταχύτητα, την κατακόρυφη αλτικότητα, την ευκινησία και την αντοχή.

Τις 3 επόμενες εβδομάδες, εφόσον οι παίχτες χωρίστηκαν σε γκρουπ των 10 ατόμων ανάλογα την ηλικία τους και τα αποτελέσματα των μετρήσεών τους, πραγματοποιούνταν προπονήσεις (4 φορές την εβδομάδα) για την ατομική βελτίωση τους σε δείκτες όπου υστερούσαν. Αξίζει να τονιστεί ότι οι ηλικίες κυμάνθηκαν από 6 έως 21 χρόνων. Επιπροσθέτως, οι αθλητές κατέγραψαν και ένα εβδομαδιαία έντυπο που αφορούσε την διατροφή τους (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, κλπ). Σε συνεργασία με την διατροφολόγο μας, κα Πόπη Γεωργακούλη, η οποία εξέτασε λεπτομερώς τα έντυπα του καθενός, πραγματοποιήθηκε στις 7/7 μία παρουσίαση για τα «λάθη» της διατροφής μετά την ανάλυση των αποτελεσμάτων παρέχοντας σε γονείς και παιδιά χρήσιμες οδηγίες για την διατροφή και τις ανάγκες του οργανισμού.

Φτάνοντας στην τελευταία εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 17 και 18 Ιουλίοιυ, πραγματοποιήθηκαν οι ίδιες μετρήσεις, την ίδια ώρα, με τους ποδοσφαιριστές να παρουσιάζουν συγκριτικά με τις αρχικές τους μετρήσεις, σημαντικές βελτιώσεις σε δείκτες απόδοσης όπου τα αποτελέσματα τους δεν ήταν ικανοποιητικά.

Την τελευταία μέρα του 1st Soccer Camp, στις 19/7, πραγματοποιήθηκε μια γιορτή για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές με σκοπό να αποφορτιστούν και να περάσουν όμορφες στιγμές, παίζοντας ένα δίτερμα, παίρνοντας μέρος σε διαγωνισμό με έπαθλο, αποκτώντας την πιστοποίηση παρακολούθησης και συμμετοχής στο camp από τους υπεύθυνους, τρώγοντας σουβλάκια, πίνοντας αναψυκτικά και χορεύοντας. Έτσι έκλεισε ένας υπέροχος ποδοσφαιρικός μήνας.

Στόχος του 1st Soccer Camp (και των επομένων) ήταν, πρώτα απ’ όλα οι νεαροί ποδοσφαιριστές να ευχαριστηθούν το άθλημα, να ξεφύγουν από την καθημερινότητα του ηλεκτρονικού κόσμου, να μάθουν να σέβονται ο ένας τον άλλον, να αποκτήσουν εμπειρίες από τους προπονητές και σε δεύτερη βάση να γίνουν οι «καλύτεροι παίχτες του κόσμου»! Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, όλους τους ποδοσφαιριστές για την άψογη συμπεριφορά που έδειξαν, τους χορηγούς μας για την πλήρη στήριξή τους και το Δ.Σ. του ΑΟ Πηγής που μας φιλοξένησε τον ένα αυτό μήνα.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το καλοκαίρι του 2018 και για το

«2nd Soccer Camp Trikala»!

Με εκτίμηση,

 Ανδρέας Μπαλτιμάς

Κωνσταντίνος Παπανικολάου

Γεώργιος Μουρίκης