Βρίσκεστε εδώ: Sportrikala.gr » ΜΠΑΣΚΕΤ » BASKET LEAGUE » Μειώνονται σταδιακά οι ομάδες στην Basket League

Μειώνονται σταδιακά οι ομάδες στην Basket League

esakesynetnef-770x480

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από 14 σε 12 την σεζόν 2019-20.

Ύστερα από το τρανταχτό «όχι» για να γίνουν επτά οι ξένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα, το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ προχώρησε σε μία σημαντική απόφαση. Στην μείωση των ομάδων στην Stoiximan.gr Basket League, ώστε η Λίγκα να αποκτήσει μεγαλύτερο ανταγωνισμό, αλλά και περισσότερο ενδιαφέρον. Παράλληλα, θα μειωθούν και οι εγχώριοι αγώνες, κάτι το οποίο θα βοηθήσει τους συλλόγους που θα έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Στην ερχόμενη σεζόν (2017-2018), το πρωτάθλημα (τζάμπολ στις 7 Οκτωβρίου) θα διεξαχθεί κανονικά με 14 ομάδες. Στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς, όμως, θα γίνει σταδιακή μείωση. Το καλοκαίρι του 2018, λοιπόν, θα υποβιβαστούν δύο σύλλογοι στην Α2, αλλά στην Stoiximan.gr Basket League θα ανέβει μόνο μία ομάδα.

Αυτό σημαίνει πως στην σεζόν 2018-19, η διοργάνωση θα διεξαχθεί με 13 ομάδες (κάθε εβδομάδα μία ομάδα θα έχει ρεπό), στην οποία στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς θα πέσουν ξανά δύο και θα ανέβει μόνο μία. Έτσι, θα φτάσουμε στην σεζόν 2019-2020, με το πρωτάθλημα να διεξάγεται με 12 ομάδες.

Σημαντική παράμετρος η οποία πρέπει να αναφερθεί είναι πως για να περάσει ο συγκεκριμένος Νόμος (13-1 ψήφοι, τα Τρίκαλα ψήφισαν αρνητικά) έπρεπε να δώσει τη συγκατάθεσή της και η ΕΟΚ, κάτι το οποίο συνέβη

Συντάκτης

Άρθρα : 18582
Scroll to top